Tarih: 29.11.2012 12:15

ÇEP Ticaret Meslek Lisesi Tiyatroda

Facebook Twitter Linked-in

Ç.E.P Ticaret meslek Lisesi öğrencileri, Radyo Televizyon öğretmeni Ömürzat Toparlak gözetiminde Konya Devlet Tiyatrosu’nun “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” adlı tiyatro oyununu izledi.

Hürrem Sultan’ın Şehzade  Mustafa’yı öldürttükten sonra kendi Şehzadeleri arasında çıkan taht kavgalarında duyduğu pişmanlık ve Sultan Süleyman Han’ın çektiği vicdan azabının anlatıldığı oyun Sabancı Kültür Merkezinde sahneleniyor.

Oyun ile ilgili görüşlerini aldığımız Ömürzat Toparlak, “Etkili konuşma dersi alan gruplarla bu etkinliği her yıl yapıyorum. Öğrencilerimi götürmek için özellikle Devlet Tiyatrolarını seçiyorum. Çünkü bu oyunlar Kültür Bakanlığından onaylı oluyor. Etkili konuşma dersinde sesin doğru kullanımı ile ilgili öğrendikleri bilgilerin sahnedeki uygulamasını izlemelerinin etkili olduğunu düşünüyorum” dedi. Öğretmenleri ve oyuncularla hatıra fotoğrafları çektiren iletişim öğrencileri oyundan büyük keyif  aldıklarını söylediler.

GENÇ İLETİŞİMCİLER SİNEMADA

Adana Ç.E.P Ticaret meslek Lisesi 10. Ve 11. Sınıf Radyo tv alanı öğrencileri, öğretmenleri Ömürzat Toparlak, Serap Sönmez ve Ayşe Bıyık’ın rehberliğinde Real Cinemaximum’da “Çanakkale 1915” adlı filmi izlediler. Turgut Özakman’ın “Diriliş Çanakkale 1915” isimli kitabından uyarlanan ve Yeşim Sezgin’in yönettiği film tarihimize ışık tutuyor. İzlerken, tarih bilgilerini de tazeleyen genç iletişimciler filmde kullanılan görsel efektler den çok etkilendiklerini ifade ettiler.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —