CESUR, İDEALİST, DUYARLI, VATANSEVER, KAHRAMAN BİR KADIN

27.10.2021 11:54:39

CESUR, İDEALİST, DUYARLI, VATANSEVER, KAHRAMAN BİR KADIN


Sürmene’de yaşıyor. Henüz 37 yaşında. Resim çiziyor.Karamsarlığa, Kasvete, karanlığa,bağnazlığa isyan ediyor, doğayı, insanı mutluluğu, geleceği ve hayallerini çiziyor. İstanbul, Londra, Münih başta olmak üzere pek çok yerde sergi açtı.
Hayal ettiği hayatı yaşamak için, büyükannesinden kalan eski bir evi elleriyle onardı.Çevresinde,problem değil çözüm üreten, kültür ve sanatı toplumun hizmetine sunacak bir hayat sürmeye başladı
Bölgedeki Çamburnu bir çöplük haline gelmişti. Gökçe bunu kendine dert, eylemlerine amaç edindi. Çamburnu sahilinde açılacak olan kafes balıkçılığı işletmesinin deniz ekosistemine ve çevreye vereceği zararı anlatmaya çalışıyordu. Burada kurulacak tesislerin görüntü kirliliği yaratacağını, genel estetiği bozarak, yerel turizmi etkileyeceğini, kafeslerde kullanılacak yemlerin deniz balıklarının besin zincirini bozacağını haykırıp duruyordu.
Bunu duyurmak için sergiler açtı, basına açıklamalar yaptı, bir dernek kurdu.
24 Ekim Pazar günü kendi elleriyle özene, bezene yaptığı ve bir botanik bahçesine döndürdüğü evinde bir basın açıklaması yapacaktı.
Sürmene dokumalarından, kendi elleriyle, “Çamburnu Denizine Kimse Kafes Saplayamaz,” diye bir afiş hazırladı.
AMA
Basın açıklamasına saatler kala Gökçe’nin evinde bir yangın çıktı ve geleneksel yerel mimari ile cennete çevirdiği ev kül oldu. Jandarma “kundaklama” şüphesiyle inceleme başlatmış. Geçmiş olsun ve kolay gele…
Ancak evinin yanması Gökçe’nin hayatı ve doğayı savunmasını engelleyemedi. Her şeye rağmen, söylemek istediklerini, göz yaşları içinde, son kelimesine kadar anlattı, çığlıklar halinde. (Canlı olarak televizyonda görmüş olmalısınız.)
Sözlerini şöyle tamamladı Gökçe:
“Biz atalarımızdan kalan evimizi kaybetmiş olsak da, bu geri getirilebilir bir şey. Ben bir ressam olarak, oradaki her ayrıntıyı aynı şekilde resmedebilirim. Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez.”
ACABA, AYMAZLARA,
• “Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez.” SÖZLERİ BİR TOKAT OLABİLİR Mİ?
ACABA,
• BU AYMAZLIKLAR BİR GÜN SONA ERECEK Mİ?
ÇOK YAŞA CESUR VE VATANSEVER KADIN.
ŞİMDİ, KENDİMİ DE AŞARAK DİLİYORUM Kİ,
• GÖKÇE’NİN EVİNİ YAKANLAR DA YANSIN.



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI