ÇGC’ den teröre kınama
Manşet Haber 22.08.2015 16:35:14 0

ÇGC’ den teröre kınama

ÇGC’ den teröre kınama

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak’a yapılan silahlı saldırıyı kınadı, fail ya da faillerin en kısa sürede bulunması gerektiğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇGC yönetim kurulu, medyaya yönelik saldırıların artmasını eleştirdi. ÇGC yönetim kurulunun yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
“Yaşadığımız ve şahit olduğumuz son hadiseler göstermiştir ki Türkiye bir terör dalgasına maruz bırakılmak istenmektedir. Medya kuruluşları ve gazeteciler de terör örgütlerinin öncelikli hedefleri arasında yer almaya başlamıştır. Türkiye'de giderek artan terör olayları, gazetecileri ve medya kuruluşlarını acımasızca hedef alıyor. Son olarak Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak'a yapılan silahlı saldırı, aynı zamanda demokrasinin temel taşlarının vazgeçilmez unsurlarından olan ifade ve basın özgürlüğüne karşı da yapılan bir saldırıdır. Sorumluların bir an önce bulunarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmalarını bekliyoruz. Star Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a yapılan saldırıyı kınıyoruz.”

KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yönetim Kurulu, son günlerde artan terör olaylarını şiddetle kınadı. Ülkemizin birçok bölgesinde gerçekleşen saldırıların huzur ve güveni bozmaya yönelik olduğuna işaret eden ÇGC Yönetim Kurulu, tüm kesimleri sağduyulu davranmaya çağırdı.
Son olarak Siirt’in Pervari ilçesinde meydana gelen ve 8 askerimizin şehit edildiği terör saldırısının yanısıra Osmaniyeli yüzbaşının da bugün şehit olmasının halk üzerinde derin bir üzüntü yarattığını bildiren ÇGC Yönetim Kurulu, siyasilerin kendi geleceklerini bir kenara bırakarak ülkenin birliği ve bütünlüğünü korumaya yönelik ekonomik ve siyasi önlemler alması gerektiğini vurguladı.
Bugüne kadar genç yaşında toprağa düşen şehit asker ve polislere rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen ÇGC Yönetim Kurulu, “Acımız çok büyük. Her gün onlarca vatan evladı teröre kurban gidiyor. Son günlerde şiddetini artıran terör saldırılarını kınıyor, yüzyıllarca üzerinde birlikte kardeşçe yaşadığımız topraklarımıza, birlikte yaşama isteğimize nifak tohumları ekmeye çalışanları lanetliyoruz. Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan saldırıların bir an önce son bulmasını diliyor, basın-yayın organlarını da sağduyulu habercilik anlayışıyla kötü sürecin sona ermesi yönünde katkı sunmaya çağırıyoruz' ifadelerine yer verdi.

YAZARLAR

24.4° / 12.1°