CHP, ADANA ADAYINI BELİRLİYOR
Manşet Haber 22.11.2018 19:04:21 0

CHP, ADANA ADAYINI BELİRLİYOR

CHP, ADANA ADAYINI BELİRLİYOR

Yerel seçimler için özellikle büyükşehir belediye başkanlarına odaklanan CHP, İstanbul için aday profilini netleştirdi. İzmir’i en son, yılbaşına doğru açıklamayı planlayan genel merkez, Adana için de Zeydan Karalar ve Soner Çetin üzerinde duruyor.
Cumhuriyet Gazetesi’nden Sertaç Eş’in haberine göre, Adana’da iki ilçe belediye başkanının büyükşehir adayı olarak adı geçiyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin. Zeydan Karalar’ın daha yüksek potansiyele sahip olduğu değerlendirilirken, Adana’ya ilişkin AKP ile MHP arasında yapılacak ittifak konuları netleşince aday konusunda karar verilmesi bekleniyor.
Mersin: CHP’yi güçlü adayların varlığı nedeniyle zorlayan bir bölge olduğu dile getiriliyor. Mersin’deki 5-6 adayın güçlü isimlerden oluştuğu, aralarında tercih yapmanın zor olacağı vurgulanıyor. AKP-MHP ittifakının da bu ildeki aday profilinde etkili olması bekleniyor.
Ay sonunda 300 aday
CHP, bu ay sonunda yapacağı Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası çoğunluğu Anadolu’dan olmak üzere 300 belediye başkan adayının daha kamuoyuna açıklamayı planlıyor. Ayrıca partide İYİ Parti ile olası seçim işbirliği için zamanlama hatası yapıldığı ve erken davranıldığı kanısı da var. Bu işbirliği arayışının AKP ile MHP’yi yeniden ittifaka itmiş olabileceği savunuluyor.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

26.7° / 14.1°