CHP ADANA’DA 30 KURULTAY DELEGESİ SEÇECEK
Manşet Haber 30.01.2020 15:36:07 0

CHP ADANA’DA 30 KURULTAY DELEGESİ SEÇECEK

CHP ADANA’DA 30 KURULTAY DELEGESİ SEÇECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl kongre tarihini 22 Şubat 2020 olarak açıkladı. Bu kongrede CHP Adana örgütü 30 kurultay delegesi seçecek.
CHP Adana İl kongresinde 600 İl delegesi ile, doğal delege olan 4 milletvekili, il yönetimi ile il disiplin kurulu delegeleri de başkan seçiminde oy kullanacak. Adana son olarak 24 Haziran seçimlerinde TBMM’ne 15 milletvekili gönderdi. CHP tüzüğü gereği milletvekili sayısının 2 katılı kurultay delegesi seçiliyor. 31 Mart seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına Zeydan Karalar’ı seçen CHP, Seyhan, Çukurova, Ceyhan ve İmamoğlu İlçe Belediyelerini de kazandı.

2010 yılından bu yana TBMM’ne 4 milletvekili gönderen, 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili sayısı 15 olan Adana’da CHP bir türlü 4 sayısını aşamadı. 15 İlçe başkanını seçen CHP Adana örgütü 22 Şubat’ta il başkanını seçecek. CHP Adana İl Başkanlığı için henüz resmen adaylığını açıklayan isim çıkmadı. Ancak Mehmet Çelebi’nin tek aday olarak kongreye katılacağı ifade ediliyor.
CHP Adana örgütünde belirleyici isim Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar olarak görülüyor. Zeydan Karalar’ın da İl Başkanlığı için Mehmet Çelebi’yi işaret ettiği ifade ediliyor.
CHP Adana İl kongresi de yıllar sonra ilk kez otel salonlarından Spor slonuna taşınıyor. CHP 22 Şubat’ta İl kongresini Çukurova İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesine ait ASKİ Spor Salonu’nda gerçekleştirecek.
CHP Adana Örgütünde İl Başkanlığı dışında, 30 kişilik yönetim, İl disiplin kurulu ile birlikte 30 kurultay delegesi de seçilecek. CHP kulislerinde kim ya da kimlerin İl Başkanlığına aday olacağının dışında kimlerin CHP Kurultay delegesi seçileceği de en çok tartışılan konuların başında geliyor. CHP’de tüm gözler Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın işaret edeceği isimlerde. CHP’de İl Başkanı kim olacak, 30 kişilik yönetim kimlerde oluşacak, kurultay delegeliğine kimler seçilecek?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.6° / 15.6°