CHP Adayına “Kına”

1.06.2015 11:00:33

CHP Adayına “Kına”

elif_dogan_vekil_kinasiHep geline, askere gidene kına yakılacak değil ya. Geçtiğimiz hafta uğradığı silahlı saldırı sonucu 2 ayağından yaralanan CHP Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen’e “Vekillik Kınası” yaktılar.

Milletvekili Adayı Elif Doğan’ın seçim bürosundan medya kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklama aynen şöyle:

“CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen’e eşi Ahmet Türkmen’in köyü olan Kürkçüler-Dağcı’da kına yakıldı.

Türkmen’i 7 Haziran’dan sonra gideceği Ankara’ya kına yakarak uğurlayan köylüler, davul zurna ve halaylar eşliğinde, Türkmen’in vekilliği için kına gecesi düzenlediler.

Köy meydanında düzenlenen kına gecesinin açılış konuşmasında, “Vatana kurban olsun diye askere, Allah’a kurban olsun diye kurbanlıklara kına yakılır. Biz de halkımıza kurban olsun diye vekilimizi kınalarla meclise uğurluyoruz” denildi.

Kına yakılırken Türkmen’in duygulandığı gecede, ailesi ve ekibi de çiftetelli oynayıp, halaylar çekerek hem Türkmen’in vekilliğini hem de oyları gün geçtikçe artan CHP’in iktidarını kutladıklarını söylediler.

Tekerlekli sandalyeden güçlükle kalkıp, halka seslenen Elif Doğan Türkmen, kendisini 1’inci sıraya taşıyan partililere minnetini dile getirirken, “Çıktığım yolu sizinle yürümek, o yolu kutsallaştırıyor; anlamlı kılıyor. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bana evinizi, yüreğinizi açtınız. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Konuşmasının ardından tıpkı gelin kınası merasiminde olduğu gibi, Türkmen’in başına, meydanın ortasında kırmızı yazma örtüldü; mumlar ve türküler eşliğinde, eline kına yakıldı.

 



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR