CHP anketinden çıkan aday kim?

31.03.2013 16:07:54

CHP anketinden çıkan aday kim?

Önümüzdeki yerel seçimler için yapılan kamuoyu yoklamaları, Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında AK Parti ve CHP'nin başa baş gittiğini gösterdi Önümüzdeki yerel seçimler için yapılan kamuoyu yoklamaları, Adana'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında AK Parti ve CHP'nin başa baş gittiğini gösterdi. Adanalılar CHP'den büyükşehir için 'kimi aday görmek' istersiniz sorusuna ise büyük oranda 'Soner Çetin' yanıtını verdi.
Sonar'ın yaptığı 'Adana İli Aday Tespit Araştırması' sonucuna göre, CHP Adana'da AK Parti'ye karşı makası daralttı. 2009 Yerel Seçimlerinde MHP'den Adana Büyükşehir Şehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Aytaç Durak'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından Adana'da MHP'nin oylarında ise büyük oranda düşüş gözlendi.

Araştırmada 'Bugün Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirdiniz' sorusuna Adanalıların yüzde 30,3'ü AK Parti, yüzde 27,2'si CHP, yüzde 14,2'si MHP, yüzde 6,9'u ise BDP yanıtını verdi. 2009 Yerel Seçimlerinde, MHP yüzde 29,7, AK Parti yüzde 29,5 CHP ise 26,2 oranında oy almıştı.

Araştırmada, CHP adına Adana Belediye Başkanlığı için 'kimi aday görmek' istersiniz sorusuna ise büyük oranda 'Soner Çetin' yanıtı verildi. Soner Çetin'i sırasıyla CHP Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Turgay Develi takip etti. Ankete katılanların yüzde 32,6'sı Çetin, yüzde 21,3'ü Özgümüş, yüzde 12,4'ü ise Develi dedi. CHP Adana Milletvekillerinden Ali Demirçalı'nın da büyükşehir belediye başkanlığına aday olmak istediği biliniyor. (ANKA)chplogo



1

“MAVİ SULARDA ENGELSİZ MUTLULUK” PROJESİ

2

SEYHAN BELEDİYESİ’NİN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLDU

3

203 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

4

KOZAY: DENİZLER’İN MÜCADELESİ BİTMEDİ

5

“KARATAŞ SAHİPSİZ DEĞİLDİR”