Adana CHP Yönetiminde Tepki İstifası

29.06.2015 09:49:21

Adana CHP Yönetiminde Tepki İstifası

toros_chp_depremCHP Kurultay Delegesi Yusuf Fidan, İl Başkanı Burhanettin Bulut’un 5 ilçe başkanı ve yönetimini görevden almasına tepki olarak İl Yönetim Kurulundaki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut’a tepki amacıyla il yönetimindeki görevinden ayrıldığını 5 ilçe örgütünün görevden alınmasının demokrasi anlayışına sığmadığını ifade eden Yusuf Fidan, Toros Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut atama ile gelen bir il başkanıdır. Bugüne kadar kongre ile bir yere seçilememesine rağmen ilk icraatlarından biri kongre ile gelen, seçilmiş ilçe başkanlarını görevden almak olmuştur. Atanan birinin seçilmiş ilçe başkanlarını görevden alması benim demokrasi anlayışıma sığmamıştır ve kesinlikle etik değildir. Partimize önseçimle, eğilim yoklamaları ile demokrasi anlayışı getirilirken, Bulut’un yaptığı CHP’ye yakışmamıştır ve zarar vermiştir. Bu nedenle 26.06.2015 Cumartesi günü İl Yönetim Kurulu’ndaki görevimden istifa ettim. Ama, partim ve partililerim için CHP’deki demokrasi mücadeleme devam edeceğim.”

CHP’de 5 ilçe örgütünün görevden alınması, Seyhan İlçe Başkan ve yönetim kurulunun görevden alınması ile başlayan hareketlilik tüm hızıyla sürüyor. CHP kulislerinde İl Başkanı Burhanettin Bulut’un da istifa edebileceği öne sürülüyor.



1

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

2

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

3

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

4

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

5

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR