CHP KULİS/KİMLER ÖNSEÇİM, KİMLER ATAMA BEKLİYOR?
SİYASET 21.11.2023 00:05:04 0

CHP KULİS/KİMLER ÖNSEÇİM, KİMLER ATAMA BEKLİYOR?

CHP KULİS/KİMLER ÖNSEÇİM, KİMLER ATAMA BEKLİYOR?

CHP’de Seyhan ve Çukurova İlçe Başkanları, kurultayda Genel Başkan değişiminden sonra “Önseçim”  yapılması için düğmeye bastı. Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, ilçe yönetiminden karar alacağını ve bu kararı Genel Merkeze ileteceğini açıkladı. Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay da Genel Başkan Özgür Özel’e iletmek üzere imza kampanyası başlattı. CHP Genel merkezinin nasıl bir karar alacağı henüz netlik kazanmadı.

Çukurova İlçe Belediye Başkanlığı için önseçim isteyenlerin başında ilçe Başkanı Avukat Remzi Ümit Atay geliyor. Hasan Aslan da önseçim istediğini sosyal medya hesabından duyurdu. 2. Dönem Çukurova İlçe Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Soner Çetin de yeniden aday. Aday adayları arasında CHP İl Kadın Kolları Başkanı Av. Oya Tekin, geçmiş dönem İl Kadın Kolları Başkanı halen Seyhan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Av. Rukiye Çinkılıç, Sedat Doğan ve Yüksel Karaaslan, Av. Kemal Derin’in de aday adayları arasında yer alıyor. Bu isimlerden Çukurova İlçe Başkanı Remzi Ümit Atay, Kemal Derin, Hasan Aslan ve Yüksel Karaaslan’ın önseçimden yana olduğu ifade ediliyor. Çukurova aday adayları arasında Ceyhan Belediye Başkanı seçildikten sonra görevden uzaklaştırılan Kadir Aydar’ın da olduğu belirtiliyor.

SEYHAN’DA ÖNSEÇİM YAPILIR MI?

CHP’de önseçim beklentisi olan ilçelerin başında Seyhan geliyor. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay yeniden aday gibi görünüyor. Ancak CHP Genel Başkanı değişikliği sonrası tablonun değiştiği belirtiliyor.  Seyhan Belediye Başkan aday adayları arasında geçmiş dönem Milletvekili İbrahim Özdiş, CHP geçmiş dönem İl Başkanı Av. Emrah Kozay, Adana eski milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Günay Şahin, Seyhan ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden Ulaş Çetinkaya, Hüseyin Orhan ile Mustafa Bilgilioğlu da yer alan isimler.

CHP’de henüz aday adaylığı başvuruları başlamadı. CHP’nin adayları nasıl belirleyeceği de henüz netleşmediğini ifade etmek gerekiyor.

 

 

 

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°