CHP MİLLETVEKİLİ MÜZEYYEN ŞEVKİN, 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ
Manşet Haber 11.07.2019 14:36:38 0

CHP MİLLETVEKİLİ MÜZEYYEN ŞEVKİN, 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

CHP MİLLETVEKİLİ MÜZEYYEN ŞEVKİN, 1 YILINI DEĞERLENDİRDİ

24 Haziran 2018 seçimlerimde CHP’den Adana Milletvekili seçilen Dr. Müzeyyen Şevkin, 1 yıllık milletvekilliği sürecini www.adanaulus.com’a değerlendirdi. Jeoloji Mühendisi olan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanlığı ve TMMOB Adana İKK’da çeşitli görevler üstlenen Şevkin’in kendi kaleminden 1 yıllık değerlendirmesi şöyle:
24 Haziran 2018 seçimleri üzerinden 1 yıl geçti. Bir yıllık süreci değerlendirdiğimizde; milletvekili olarak gözlemlerimiz, amaçlarımız ve bunların hangi kısımlarını gerçekleştirdiğimiz, yapmak istediklerimiz/yapamadıklarımız, meclis çalışmalarının nasıl olması gerektiği gibi konuları değerlendirmek isterim.
Uzun ve yoğun mücadeleler sonunda tüm partililerimizin ve Adana seçmenimizin teveccühleri ile bize verilmiş olan bu kutsal görevde öncelikle Adana’mız vehemşehrilerimizin,sorunları, karşılaştıkları güçlükleridile getirmek,görünür kılabilmek ve çözüm için; soru önergeleri,araştırma önergeleri,kanun teklifleri sunmak, meclis kürsüsünden ve basında dile getirmek, yine tüm ülkemizde ve uluslararası arenada meydana gelen olaylarda benzer süreçleri yürütmek öncelikli hedefimiz olmuştur.
KOMİSYON ÜYELİĞİ VE PARTİ OKULU YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ…
TBMM’deki yemin töreninden kısa bir süre sonra, yapılan görev dağılımında oluşturulan komisyonlardan Sanayii, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi, Macaristan -Fas Dostluk Grubu Yönetim Kurulu üyesi, Dominik Cumhuriyeti Dostluk Grubu denetim kurulu üyeliklerine, ayrıca yıllarca eğitmenlik yaptığım Parti Okulu Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim.
Seçim sonrası, seçim Bölgemizde Adana Valiliği,rektörlükler,il emniyet müdürü, kaymakamlıklar,başsavcılık gibi resmî ziyaretlerin yanı sıra, İl başkanlığımız başta olmak üzere 15 ilçemize,muhtarlıklarımıza,Odalar,Sendikalar,Dernekler,ulusal ve yerel basına vekoşullarımız elverdiği ölçüde mahallelerimize teşekkür ziyaretlerinde bulunduk.
27-30 Temmuz2018 tarihleri arasında ‘İktidar Yolu Parti Okulu’ sloganı ile yola çıkılan Parti Okulu çalışmaları kapsamında İstanbul Sarıyer’deEğitim Koordinatörleri3. Ulusal Parti İçi Eğitim Çalıştayı’na katıldık.
10 Eylül’de Genel Başkanımız Sayın KemalKılıçdaroğlu tarafından ağır ekonomik buhranın içinden çıkılabilmesi için ortaya koyduğu 12 maddelik ekonomik çözüm paketini anlatmak ve ekonominin nabzını tutmak üzere Kars ilinde görev aldım. Kars il başkanlığımızın yanısıra Ticaret Odası, Sanayi Odası, ESOB, Sendikalar, Kars Şeker Fabrikası yöneticileri, hayvancılık ve tarım dernekleri, muhtarlar ve vatandaşlar ile görüşmeler gerçekleştirerek hazırladığım raporu genel merkezimize sundum.
Eylül ayı boyunca il ve ilçelerde yapılan danışma kurullarına katıldım.
28-30 Eylül tarihleri arasında TBMM Grubu 27.Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı; Sayın Genel Başkanımız, MYK Üyelerimiz, TBMM Başkanvekilimiz, CHP Grup Başkanvekillerimiz ve tüm milletvekillerimiz ile Bolu’dagerçekleştirildi.Toplantıda seçim bölgem olan Adana ve 15 İlçesinde seçim öncesi, seçim sırası ve sonrasında karşılaşılan sorunları ve 15 ilçede yapılan danışma kurulu toplantılarında dile getirilen konuları maddeler halinde yapmış olduğum konuşmada dile getirdim.
9-10 Ekim 2018’de Enerji komisyonunda yer alan milletvekili arkadaşlarım ile Antalya’da düzenlenen 9. Uluslararası Enerji zirvesine katılarak ülkemizdeki enerji kaynakları çeşitliliği, yenilenebilir alternatif enerji kaynaklarına daha fazla yer vermesive dışa bağımlılıktan kurtulması gibi konular üzerinde görüşmelerde bulunduk.
19-20 Ekim 2018’de Genel Merkezimizin görevlendirmesi ile Yerel yönetim seçimlerine dönük olarak çalışmalar yapmak üzere PM Üyemiz Yaşar Seyman, İzmir Milletvekilimiz Atila Sertel ve Yozgat Milletvekilimiz Ali Keven ile birlikte Yozgat’ta il ve ilçe örgütleri,mahalle muhtarları,odalar, sendikalarvesivil toplum örgütleri ve halkla görüşmeler yaparak raporumuzu genel merkezimize sunduk.
KOMİSYONLARDA YER ALMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ
Ekim ayında enerji komisyonu çalışmalarında yoğun bir gündemle görüşlerimizi komisyona sunduk.
Üye olduğumuz Enerji, Sanayi, Bilim ve Teknoloji Komisyonu dışında, Plan Bütçe, Dış İlişkiler, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği gibi komisyon çalışmalarına katılarak her bakanlığın ilgili konularında söz alarak kentimize dair ve ülkemize dair görüşlerimizi ortaya koyduk (Madencilik, enerji,eğitim, kadın,çocuk,sosyal politikalar, Adana Hastaneleri, Karataş ve köy yolları, CeyhanEnerji İhtisas Bölgesi, Adana Stadyumu vb…)
1-2 Aralık 2018’de BM tarafından Mardin’de gerçekleştirilen,farklı ülkelerden katılımcıların olduğu kadın Parlamenterler ile Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) “Kadın Liderler Çalıştayı”na katılarak görüşlerimizi ifade ettik.
7 Ocak 2019’da TBMM Sanayi, Ticaret,Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda Maden Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik öngörülen teklif hakkında alt komisyonda partimiz adına temsil ederek 70’e yakın sivil toplum örgütü, maden sektörü temsilcileri, Maden, Jeolojive ilgili diğer odalar, sendikalardan görüş alarak yasanın mühendislerin, sektörün ve tüm bileşenlerin haklarının korunmasına yönelik olarak çıkarılması konusunda mücadele ettik.Yasa taslağı 10 Ocak’ta komisyonda da bu çerçevede görüşülerek meclise geldi.
7-20 Ocak 2019 arasında süren maden kanunu görüşmeleri ile ilgili meclis kürsüsünde defalarca sözalarak görüşlerimizi dile getirdik, partimiz adına kanun teklifinin bütünü üzerinde de konuşmalaryaptık.
Bu süreçte Özgecan cinayeti, kadına şiddet, emeklilikte yaşa takılanlar(EYT), 112 acil çağrı merkezlerinde bu okul mezunu gençler dışındakilerin çalıştırılması, inşaat işçilerinin işsizliği cinayetleri, deprem ülkesi olan Türkiye’de işsiz jeoloji mühendislerinin istihdamı, Adana metrosunun bakanlığa devri,kamuda 330 bin sözleşmeli personelin kadro alamaması, Adana’da aşırı yağışlardan etkilenen Adana çiftçisinin zararlarının karşılanması için afet bölgesi ilan edilerek çiftçinin hasarlarının ödenmesi konusunda çiftçi birliklerini ve ziraat odalarını ziyaret edip görüş alarak mecliste dile getirdik, bu konularda soru önergeleri ve araştırma önergeleri verdik.
13 Ocak Sakarya Tank palet fabrikasıözelleştirmesine karşı olduğumuzu belirten basın açıklaması yaptık, soru önergesi verdik. Bu konuyu Türkiye’ye ilk duyuran ve siyasi parti liderlerinin yanı sıra ekonomistlerin dikkatini çeken biz olduk. Medya da bu soru önergemize geniş şekilde yer verdi. Bu vesileyle yerel ve yaygın basın temsilcilerine, basın emekçilerine teşekkür ediyorum.
Meclis çalışmaları dışında kalan günlerde seçim bölgemiz Adana’da bir taraftan yerel yönetim seçimlerine dönük belirlenen belediye başkan adayları ile il merkezi ve ilçelerde çalışmaları yürütürken bir taraftanradyo- televizyon programları, gazete röportajları hemşehrilerimiziniyi ve kötü günlerinde yanlarında bulunduk. Şubat ayında bütün belediye başkanı adaylarımızın belirlenmesi ile il ve tüm ilçelerimizde çalışmalarımızı sürdürdük.
KADINLARLA İLGİLİ ETKİNLİKLER
Ankara Girişimci İş Kadınları Derneği’nin düzenlediği yerel yönetimde kadının yeri konulu çalıştaya, Dünya Kadınlar Günü’nde,Güney Eğitim Vakfı (GEV) kadınkollarının düzenlediği etkinliğe, Denge Denetlenme Ağı’nın düzenlediği demokrasi masaları çalıştayının Adana bölümüne,TMMOB ADANA İLKOORDİNASYON kurulu tarafından düzenlenen Adana Kent Sorunları Sempozyumu’na,İŞKAD’ın düzenlediği Adana Üreten Kadın Festivaline,AKYED KERMESİNE,13. Uluslararası Sanat Günleri, Adana Genç İş İnsanları Derneği SİMGE ADANA projesi ödül töreni, HALKEVLERİ dayanışma etkinliklerine katıldık.
Belediye başkan adaylarımız ile gece gündüz demeden aralıksız miting, mahalle ve ev ziyaretleri, dernek vakıfvb. gibi ziyaretlerin yanısıra parti okulu çalışmalarında da yer aldık.
19 Mart 2019’da meclis kürsüsünde jeoloji, jeofizik, harita ve coğrafi bilgi sistem mühendislerinin işsizlikkonusunu gündeme getirdim.
25 Mart’ta‘300 bine yakın emeklineden bayram ikramiyesi alamıyor’ diyerek,17 özel emeklilik sandığındaki emeklilerin sorununu meclis gündemine taşıdık.
Yerel yönetim seçimleri çalışmaları arasında, DevletTiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali açılış törenine katıldık.
Sandık ve seçim güvenliği için yapılan toplantılara katıldık. 31 Mart’ta görev bölgemiz olan Çukurova’da oyumuzu kullandıktan sonra saat 17.00’a kadar onlarca okul gezdik, denetimlerimiz yaptık.
Saat 17.00’a yaklaşırken rehavete kapılmadan sandıkları asla terk etmeden sahip çıkma çağrısı yaptık. Sandıklar açılır açılmaz görevli olduğumuz Çukurova ilçe seçim kurulu, Çukurova ilçe başkanlığı seçim koordinasyon merkezlerinde sandık görevlilerimizden gelen sonuçların sağlıklı olarak işlenmesi sürecini il,ilçe,kadın,gençlik kolları ve tüm görevli partililerimiz ile yoğun şekilde sağladık.
MARTIN SONU BAHAR OLDU…
Veeee…
“Martın sonu bahar oldu”
25 yıl sonra, Adana Büyükşehir, 30 yıl sonra Ceyhan. İmamoğlu,yeniden Çukurova, yeniden Seyhan belediyelerini almanın sevincini yaşadık.
Yüreğir, İmamoğlu, Yumurtalık’ta tüm itiraz ve geçersiz oyların yeniden sayımında örgütlerimiz, partililerimiz avukatlarımız ile günlerce seçim kurullarında sabahladık.
PLAKETLE ONURLANDIRILDIK
28 Şubat’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7164 sayılı Maden Kanunu’ndaki değişiklikler ile ilgili yaptığımız çalışmalar ve grubumuz adına gerçekleştirdiğimiz konuşmalar ile kanundaki değişikliklere olan katkımız Adana Ticaret Odası ve Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi Tarafından plaketle onurlandırıldık. Her iki kuruma gönül dolusu teşekkürlerimizi sunuyoruz.
İstanbul seçimlerinde BinaliYıldırım’ın 4.153.582 oyuna karşılık Sayın Ekrem İmamoğlu 4.171.501 oy önde olmasına rağmen tüm geçersiz oyların sayılması ve 5 ilçede de tüm oyların yeniden sayım kararı nedeni ile İstanbulKâğıthane’de, Pendik’te 1.2.3. Seçim Bölgelerinde İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezinde günlerce sandık nöbeti tuttuk.Yapılan tüm itirazlar sonuçsuz kalınca 17 Nisan’da Çağlayan Adliyesi’nde Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı.
İlk imza sahibi olarak, 10 MYK, PM üyelerimiz ve milletvekillerimizin imzası ile polislerin sorunları konusunda İçişleri Bakanı’na Araştırma önergesi yönelttik.
11 Nisan’da il ve kazanan ilçe belediye başkanlarımızın mazbatalarını büyük bir katılımcı kitlesi ve coşku ile aldık.
17 Nisan’da çocuklarımızı intihara sürükleyen Mavi Balina oyununun yasaklanması ve tüm bilgisayar oyunlarının denetimi ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesi verdik.
20 Nisan TBMMOB,Adana Barosu, DİSK, KESK,Adana Tabip Odasının düzenlediği Emek Meslek Örgütlerinde Örgütlenmedeki sorunlar ve çözüm önerileri Forumuna katıldık.
ALÇAK SALDIRI NEDENİYLE ANKARA’YA HAREKET ETTİK
21 Nisan’da Genel Başkanımız SayınKemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesinde yapılan alçak saldırı üzerine Ankara’ya hareket ettik. Genel Başkanımızın yanında yer aldık. Genel Başkanımız MYK, PMüyelerimiz, milletvekillerimiz ile toplandık, durum değerlendirmesi sonucu parti sözcümüz basın açıklaması gerçekleştirdi.
Ankara il başkanlığımız önünde demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve değişik partilerin temsilcilerininyer aldığı, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen kınamaiçeren basın açıklaması yaptık.
22 Nisan’da TBMM’de basın açıklaması yaptık. Genel Başkanımıza yapılan hain saldırı ve şiddetin her türünü kınadık İçişleri Bakanını görevini yapmaya davet ettik.
23 Nisan’da Sayın Genel Başkanımız ve milletvekillerimiz ile Atamızın huzuruna çıktık.

ADANA’DAKİ ETKİNLİKLERİ KAÇIRMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ
25 Nisan’da Adana Gurme 2019 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na katıldık.
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Sayın Canan Güllü ile Seyhan Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi fotoğraf sergisine katıldık.
27 Nisan’daUluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’ne katıldık.
TBMM Sanayii, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu olarak ÇEKYA Cumhuriyeti Temsilciler Meclisini kabul ettik. İki ülke arasında gelişebilecek iş birliği için görüş alışverişinde bulunduk.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ndeCHP adına konuşma yaptım.
2 Mayıs 2019’da “Engel Olma Destek Ol” kampanyasında özel gereksinimliçocuklarile birlikte defileye katıldık, podyumda yürüdük.
Mazbatasını alan Belediye Başkanlarımızdansonra, seçilen kadın mahalle muhtarlarımıza ziyaretler gerçekleştirdik.
Kentimizin futboldaki temsilcileri Adanaspor ve Adana Demirsporkarşılaşmalarınafizîki koşullar elverdiği ölçüde katıldık.
4 Mayıs’ta Çevre Mühendisleri Çalıştayı’na katılarakçevre duyarlılığı konusunda görüşlerimizi dile getirdik. Mersin Yenişehir, Mezitli, Hatay Defne Bbelediyelerine hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunduk.
SANDIK DARBESİ…
6 Mayıs’ta YSK, İstanbul seçimlerini yenileme kararı alarak sandık darbesi gerçekleştirdi.
7 Mayıs’ta parti genel merkezimizde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında MYK, PMüyelerimiz,milletvekillerimiz Sayın Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun da katılımları ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik.
9 Mayıs’ta milletvekili arkadaşlarımız ile Ankara, Çankaya ve Yenimahalle belediye başkanlarına hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirdik.
13 Mayıs’ta 12,5 milyon emeklinin kesintisiz bayram ikramiyesialması gerektiğini mecliste dile getirdik.
Soma faciasının 5. yılında TMMOB, DİSK, KESK, BARO, AdanaİKK,AdanaTabipOdası ortak açıklaması ile faciayı unutmadığımızı,unutturtmayacağımızı haykırdık
14 Mayıs’ta atanamayanöğretmenler proje okulları ve norm fazlası kadro sorunlarını gündeme taşıdık.
15 Mayıs’ta milyonlarca vatandaşın icralık olduğu göz önünde bulundurularak verdiğimiz soru önergesinin yanı sıra iflas veicralık vatandaşların durumunu mecliste dile getirdik
16 Mayıs’ta sivil ve uzman erbaşlar için araştırma komisyonu kurulmasını önerdik. Organ nakli ve organ bekleyen vatandaşların sorunlarını gündeme taşıdık.
KPSS sınavına girip 11 aydır atama bekleyen on binlerce sağlıkemekçisine mülakat dayatması,sabıkalı mülakat sistemine son verilmesi gereğine dair mecliste konuşma gerçekleştirdik.
18Mayıs TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Kadın çalışma grubu 6. Yerel kurultayına katıldık.
19 Mayıs’ta kentteki bütün kutlamalara katıldık.
KUPON ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
23 Mayıs’ta Turizm Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerine grubumuz adına yaptığım konuşmada kıyı,orman,mesire alanlarının siyasi rantakurban edilmesinin önüne geçilmesinin zorunluluğu olduğuna dair mecliste konuştum. Ekonomik krizin, turizm üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yaptım. Ve YSK’nın İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin gerekçelendiremediği gerekçe kararına değindim.
24 Mayıs’ta kupon arazilerin peşkeş çekileceği, kıyıların talan edileceği rant ve talan ekonomisine kurban edileceğine vurgu yaptık.
27 Mayıs’ta Adana Demirspor’un Hatayspor ile yaptığı karşılaşma sonucu taraftarlara güvenlik güçlerinin uyguladığı orantısız gücü mecliste dile getirdik. Pamuk desteklemelerinde gerçekleştirilecek ödemlerde listede Adana’nın bulunmamasını meclis genel kurulunda dile getirdik. Bunun üzerine Adana çiftçisi %30 ödeme kapsamına alındı.
Sarı basın kartları,işsizlik, Ecrin bebek,sosyal patlamaların iktidarın gündeminde olmadığını belirten konuşmalar gerçekleştirdik, önergeler sunduk.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösterdik.Sözleşmeli personel kadroya alınmalı. Taşeron ayrımı kalkmalı, KİT ve şehir hastanelerindeki taşeronlara kadro verilmelidir.
GENEL BAŞKANIMIZLA UĞUR DÜNDAR BELGESELİ…
29 Mayıs’ta gazeteci Uğur Dündar belgeseli için Yenimahalle Belediyesi’nde düzenlenen iftar programı sonrasında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanvekilimiz Levent Gök, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen,Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen, milletvekillerimiz ve gazetecilerin yer aldığı gala gecesine katıldık.
30 Mayıs 68 sıra sayılı torba yasa teklifinin 8. Maddesi ile ilgili grubumuz adına yaptığım konuşmada 3 ay önce çıkmış ve 17 yıllık AKP iktidarında 4’ü köklü olmak üzere tam 17 kez değişmiş maden yasasının 3 ay önce komisyonlarda ve mecliste bütün bileşenlerin bir araya gelerek ihtiyaçlara cevap verecek köklü değişiklik yapılması gerekliliğine defalarca vurgu yapmış olmamıza rağmen 3 ay sonra yeni revizyon maddelerinin getirilme noktasına dikkatleri çektik.
30Mayıs’tameclisteki konuşmamızda pedofili sorununa dikkat çektik.
9 Haziran yerli ve milli fabrikaların peşkeş çekilmesine, tank palet fabrikası gibi yerli ve milli değerlerin satılma yanlışından dönülmesini istedik. Yerli otomobil üretim üssünün Adana olası gerektiğini dile getirdik.
ÇORLU TREN KAZASI ARAŞTIRMA ÖNERGEMİZ PARTİ GRUBUMUZ ADINA MECLİSE GELDİ
Çorlu’da geçtiğimiz yıl meydana gelen Çorlu tren kazası araştırma önergemiz meclis gündemine geldi. Grup Başkanvekilimiz ve aileler ile yaptığımız basın açıklaması sonrası mecliste madenlerde, karayollarında, tren yollarında yeni ölümlerin önüne geçilmesi için önergemiz hakkında konuştuk. Aynı zamanda hiçbir suçu günahı olmamasına rağmen KHK ile görevinden uzaklaştırılan binlerce insanın sesi olmaya devam ettik.
13 Haziran’da Adana,Seyhan,Karataş, Ceyhan’da hastane yetersizliği ve yıkılan devlet hastanesi yerine 7 yıldır yenisinin yapılmadığını gündeme getirdik.9 milyon insanın işsiz olduğu,öğretmenlikte sağlıkta, tarımda,mühendislikte atama olmadığı,EYT’lilerin sorunlarının çözülmediği, ülkede iş insanlarının işsizlerin intihar ettiğini vurguladık.
14 Haziran’da 11 yaşındaki Rabia Naz cinayetinin aydınlatılması vb. çocuk cinayetleri ve istismarı konusunu meclis kürsüsünden dile getirdik.Çukurova Sanat Girişimitarafından Adana Yazarlar Evi’nde düzenlenen söyleşi imza gününe katıldık.
ET İTHALATININ ZARARLARI
18 Haziran’da Türkiye sadece kırmızı et ithalatı için dışarıya 260 milyon 107 bin dolar öderken Tarım Bakanının İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde toplantı yapmak yerine, hayvancılık ile ilgili birlik başkanları ile Silivri’de İstanbul seçimlerine yönelik çalışma yapmasını eleştirdik. Tarım Bakanını aslî görevini yapmaya davet ettik.
20 Haziran’da 69 sıra sayılı Asker Alma Kanunu hakkında meclis kürsüsünde görüşlerimizi ifade ettik. KYK borçlarının silinmesi, üniversitelilerin bu borç yükünden kurtarılması gerektiğini ifade ettik.
21 Haziran’da Trabzon sel afetinde 7 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi üzerine meclis kürsüsünden, doğa olaylarını afete döndüren insanoğlunun kendisi olduğunu, bilim ve akıl kullanmayarak afete dönüştürdüğü dere yataklarında taşkın sınırında yapılaşmaya gidilmemesi gerektiği,500 yıllık yağış ve akış rejiminin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade ettik.
GÖREV YERİMİZ GAZİOSMANPAŞA’YA GEÇTİK
22 Haziran’da Ankaranöbetimizin tamamlanmasının ardından mazbatası elinden alınan Ekremİmamoğlu’na destekve Belediye başkanlığı seçimlerine destek için görev yerimiz İstanbul Gaziosmanpaşa’ya geçtik.
23 Haziran saat 06:00 itibarı ile seçim bölgemiz olan 3. Bölgede yeralan 18 okulu gezdikten sonra saat 17:00’ye dek sandıklara, oylara sahip çıkıp, sayım işlemleri için yeniden gezdik; sonuçların ilçe seçim kuruluna gelişlerini kontrol ettik.
Saat 19:15’te Binali Yıldırım, Sayın Ekrem İmamoğlu’nu kutlayarak hayırlı olsun dileklerini iletti. Gaziosmanpaşa’da görevli olan milletvekillerimiz ile birleştirme tutanaklarını alıncaya dek bekledik ve sonrası kutlamalar…Ekrem İmamoğlu 3 ay sonra hakkı olan İstanbul Belediye Başkanlığını bukez 800 bin oy fark atarak yeniden aldı.
1 YILDA AİLE HAYATIMIZ
Bu bir yıllık süre içinde büyük oğlum Ozan’ın, nişan ve düğün törenleri ile vatanî görev tamamlaması, yemin töreni, küçük oğlum Okan’ın 31mart yerel seçimlerinde ilk oy ve üniversite sınavına giriş heyecanını yaşadık. Sevgili eşim ve çocuklarımın bu yoğun tempo içerisinde göstermiş oldukları sabır, anlayış ve inanılmaz destek için minnettarım. Onların bu desteği bana hep güç vermiş ve motivasyon sağlamıştır.
YENİ SİSTEM BÜYÜK YARALAR AÇIYOR
Yeni sisteme göre Meclis çalışmalarında bakanlarınyer almaması, konuların icracı muhataplarının olmaması, yeni sistemin en büyük handikabı olarak karşımızda duruyor. Tek adam rejiminin, parlamenter sistemi itibarsızlaştırma ve süreç içerisinde işlevsiz kılma amacı vardır. Ancak bu sisteminde nasıl yürütüleceğinin acemiliği içerisinde bir yönetme anlayışı ile karşı karşıyayız. Parlamenter demokratiksistemlerde karşılıklı tartışma görüş ve bilgi alışverişi içerisinde yapılması gereken meclis çalışmaları MHP-AKP ittifakı ve bu ittifakın getirdiği sayısal üstünlük ve güç zehirlenmesi nedeniyle adeta duvara konuşuyoruz hissiyatı yaratıyor ve muhalefetten gelen her öneri/teklif bu refleksle oy çoğunluğu gerekçesiyle reddediliyor.
Umut şudur ki; 31 Mart yerel seçimleri, ardındanİstanbul seçimlerinin açık ara farkla kazanılması, muhalif, ezilmiş, inançlarını yaşayamayan ötekileştirilenlerin, atanamayanların,işsizlerin, KHK mağdurlarının,yakınları haksız yere cezaevlerinde bulunanların,taciz,tecavüz,mobbinge uğrayanların bir başkaldırısı ve demokrasi/özgürlük taleplerinin oya yansıması olmuştur. Buradan Cumhuriyet değerlerine, özgürlüklere, parlamenter demokratik sisteme duyulan gereksinim aynı zamanda mücadele kılavuzumuz olacaktır. Bütün ülkenin özgürlüğe, iyi eğitilmeye,yaşamını, çocuklarının geleceğini güvence altında görmek isteyen herkesin İstanbul ruhunu yaşatarak daha yaşanabilir, üretken demokrasinin alabildiğine uygulandığı bir ülke umudunu diri tutmak ve bu konuda çaba göstermek biz milletvekillerinin birincil görevidir.
Bu uğurda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz ve mücadelemizden taviz vermeyeceğiz.





Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°