CHP 35 YIL SONRA ALİ DEMİRÇALI İLE YÜREĞİR’İ KAZANDI
SİYASET 1.04.2024 03:42:00 0

CHP 35 YIL SONRA ALİ DEMİRÇALI İLE YÜREĞİR’İ KAZANDI

CHP, Yüreğir Belediyesi’ni de 35 yıl aradan sonra Ali Demirçalı ile yeniden kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana’da, Büyükşehir, Seyhan, Çukurova, Ceyhan, İmamoğlu belediyelerini yeniden kazandı. CHP, Karataş, Yumurtalık, Tufanbeyli ‘den sonra Yüreğir Belediyesi’ni de 35 yıl aradan sonra Ali Demirçalı ile yeniden kazandı.

CHP’den Yüreğir Belediye Başkanı seçilen Adana eski Milletvekili Ali Demirçalı, aday olarak açıklanmasından sonra ilk işinin 1989 yılında Yüreğir’in kurucu Belediye Başkanı merhum Sabahattin Eşberk’in mezarını ziyaret ettiğini anımsatarak, “Eşberk’in mezarı başında söz verdim, yeniden Yüreğir’i kazanacağız diye. Yüreğirliler beni mahcup etmedi. Eşberk’e de verdiğim sözü tuttuk.” dedi.

Ali Demirçalı, doğum gününde Yüreğir Belediye Başkanlığını kazandığını belirterek, “Adanalılar, Yüreğirliler bize doğum günümün en güzel hediyesini verdiler “ diye konuştu.

Yüreğir’de resmi olmayan sonuçlara göre CHP Adayı Ali Demirçalı, 74 bin 987 oy ve yüzde 40.59 oranla Yüreğir Belediye Başkanı seçilirken, Ak Parti Adayı Halil Nacar 70 bin 724 oy ve yüzde 38.28 oranla seçimi kaybetti. Yüreğir’de dem yüzde 8.32, Yeniden Refah Partisi Adayı ise yüzde 3.23 oranında oy aldı. Yeniden Refah Partisi ve adayı Yüreğir’de Ak Parti’nin seçimi kaybetmesinde önemli etkenlerden biri oldu.


Anahtar Kelimeler: SONRA DEMİRÇALI YÜREĞİR’ KAZANDI

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 18.3°