CHP’DE İLÇE KONGRELERİ 5 AĞUSTOS’TA, İL KONGRELERİ 16 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

9.06.2023 10:15:38

CHP’DE İLÇE KONGRELERİ 5 AĞUSTOS’TA, İL KONGRELERİ 16 EYLÜL’DE BAŞLIYOR






Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay süreci başladı. İlçe kongresi delege seçimleri ile ilçe ve il kongreleri takvimi de belli oldu.





CHP Genel Sekreterliği, muhtarlık esasına göre tanzim edilmiş üye çizelgeleri 8 Haziran 2023 tarihinden itibaren ilçe başkanlıklarına gönderilmeye başlandı. CHP İlçe Başkanlıkları üye çizelgelerini ilçe binalarından 15 Haziran tarihinden itibaren askıya çıkarılmaya başlanacak ve 21 Haziran’da askıdan indirilecek. Olası itirazlara karşı CHP İlçe yönetimleri itirazları 23 Haziran tarihine kadar karara bağlamaları gerekiyor.





 DELEGE SEÇİMLERİ 3 TEMMUZ’DA





CHP Parti Meclisi’nin aldığı kararlar doğrultusunda Genel Sekreterlik tarafından hazırlanan seçim takvimine göre, CHP’de ilçelerde kongre delege seçimlerine başlanacak.  CHP İlçe üyeleri, ilçe ve il kongre delegeleri ile önseçim delegelerini belirleyecek.





İLÇE KONGRELERİ 5 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR





CHP’de kurultay takvimine göre,  ilçe kongreleri 5 Ağustos 2023 tarihinde başlamış alacak. Adana’da her ilçe kongre tarihini kendisi belirleyecek. 15 İlçe Başkanının CHP kongre takvimine göre seçim tarihlerini ilan etmesi gerekiyor. İlçe kongrelerinin 10 Eylül tarihinde bitirilmesi öngörülüyor.





İl kongrelerinin başlama tarihi ise 16 Eylül olarak belirlendi. İl kongrelerinin 15 Ekim’de tamamlanması planlanıyor. CHP’de 81 İl Başkanlığı seçimini tamamlanmasının ardından CHP PM’nin toplanarak kurultay tarihini ilan edeceği bildirildi.












1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR