Tarih: 25.02.2014 22:56

CHP’de Yakar Gitti, Sırada kimler var?

Facebook Twitter Linked-in

CHP’de Çukurova Seyhan İlçe Belediye Meclisi üyeleri aday listelerine tepkiler sürerken, bazı adayların başvurularının iptal edildiği ortaya çıktı. CHP Çukurova’da Yılmaz Yakar’ın yerine CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş’un kardeşi Seyhan Belediye Meclisi üyesi Kadir Karakuş yazıldığı netleşti. Ancak CHP’de Kadir Karakuş’un Seyhan’dan Çukurova’ya kaydırılmasına tepkiler sürüyor. Çukurova’da bir bayan meclis üyesi adayının da düşebileceği ileri sürülürken siyasi kulislerde isim adlandırılmıyor.

Seyhan’da da Muhittin Doğan’ın adaylığının düştüğü öğrenildi. İl Başkanı Orhan Sümer ile Seyhan belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar’ın yazdığı bazı meclis üyesi adaylarının da düşebileceği belirtiliyor. Seyhan’da en az 3 adayın durumunun değişebileceği de ifade ediliyor.

KARAOĞLU İTİRAZ YOK

İl Seçim Kuruluna en çok itirazın CHP’den geldiği öğrenildi.  CHP Seyhan ve Çukurova’da verilen listeye en az 20 itirazın yapıldığı bildirildi. İtiraz edilen isimler arasında 1. Sıra adayı Ulaş Çetinkaya da bulunuyor. İtirazda bulunulanlardan bir diğeri Cemal Bilir, Kadir Özdemir ve Ertan Karaoğlu. Ertan Karaoğlu’nun disiplin kurulu tarafından geçici süre üyelikten uzaklaştırıldığı öğrenildi. Ertan Karaoğlu, kendi meclis üyeliği ile ilgili itirazların olmadığını  ifade etti. Karaoğlu, 'Benim ile ilgili bir sorun da yok bir itiraz da yok' dedi

İl Seçim Kurulu’nun yapılan itirazları Cuma gününe kadar değerlendireceği listelerin 2 Mart tarihinde kesinleşeceği öğrenildi. 2 Mart’tan sonra üyelerle ilgili hiçbir değişiklik yapılamayacak.

CHP kulislerinde liste yazılması sırasında il Başkanı Orhan Sümer ile Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş’un arasının açıldığı, Kadir Karakuş’un Yılmaz Yakar’ın yerine yazılmasıyla kırgınlığın bir ölçüde giderildiği belirtiliyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —