CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısı ile ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medyadan yapılan açıklama şöyle:
'Genel Merkezimizde gerçekleşen Belediye Başkanları toplantımızda, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Genel Başkanımıza yönelik olarak; 'Genel Başkanlığa devam ederseniz, yerel seçimlerde yokum' şeklinde bir beyanda bulunduğu iddiası gerçekdışıdır. Toplantıda, gelecek yerel seçim gündemi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri değerlendirmeleri yapılmış olup, tüm saygın belediye başkanlarımız düşünce ve önerilerini açıklamışlardır. Ancak, kamuoyunda yaygınlaştırılmaya çalışılan yukarıdaki ifade kullanılmamıştır.'
Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel Merkezinde başkanlar toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorusu üzerine, 'Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacak. Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar; ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye'de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi' yanıtını verdi.