Tarih: 15.05.2019 17:14

CHP’Lİ 3 MECLİS ÜYESİNİN MAZBATA İPTALİNE TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

Adana’nın Çukurova ve Ceyhan İlçe belediye meclis üyelerinden Münir Korkmaz, Nezir Dorak ve Seyhan Aksal’ın Yüksek Seçim Kurulu tarafından mazbatalarının iptal edilmesine bir tepki de TBMM’den geldi. Konuyu TBMM Genel Kurulu’na taşıyan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Bu insanlar seçme ve seçilme haklarını kullanamıyor ise o zaman neden adaylıkları kesinleşmiştir? Bunun adı millet iradesinin açıkça gasp edilmesidir” diye konuştu.

Çukurova Belediye Meclis Üyesi Münir Korkmaz, Ceyhan Belediye Meclis üyeleri Nezir Dorak ve Seyhan Aksal'ın Yüksek Seçim Kurulu tarafından mazbatalarının iptal edilmesi TBMM gündemine de taşındı.

“İKTİDAR BAŞARIMIZI SİNDİREMİYOR”

Adana’da tepkilere neden olan iptal kararlarıyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Sümer, Millet İttifakı’nın 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarı kazandığını belirtti. Sümer, bu başarılardan birine Adana’nın da imza attığını dile getirerek seçilen tüm belediye başkanlarını ve meclis üyelerini tebrik etti.

Bu başarıyı sindiremeyen iktidarın her türlü hukuksuzluğu sahneye koymaya başladığını kaydeden Sümer, “İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar veren Yüksek Seçim Kurulu bir taraftan da çok sayıda belediye başkanı ve belediye meclis üyesinin mazbatalarını iptal ediyor” dedi.

YSK’YA SORULAR

CHP’li Sümer, son olarak Adana'da, kanun hükmünde kararnameyle görevde alındıkları gerekçesiyle Çukurova Belediye Meclis Üyesi Münir Korkmaz, Ceyhan Belediye Meclis üyeleri Nezir Dorak ve Seyhan Aksal'ın da mazbataları iptal edildiğini anımsatarak şöyle konuştu:

“Buradan soruyorum: OHAL döneminin hukuk kurulları hâlâ yürürlükte midir? Kanun hükmünde kararnameyle görevden alınan vatandaşların en temel hakları hangi hukuka göre kısıtlanmaktadır? Bu insanlar seçme ve seçilme haklarını kullanamıyor ise o zaman neden adaylıkları kesinleşmiştir? Bunun adı millet iradesinin açıkça gasbıdır.”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —