Tarih: 13.06.2013 14:57

CHP’li Özgümüş, Başbakan’a sordu

Facebook Twitter Linked-in

ozgumus_umit1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Üyesi Ümit Özgümüş, geçtiğimiz günlerde Başbakan’ın İstanbul, Ankara ve Adana Havalimanlarında yaptığı mitingleri, İçişleri Bakanı’na sordu.


1 Mayısta İşçi Bayramı nedeniyle Taksim Meydanı’nda kutlama yapmak isteyenlere ve son olarak Gezi Parkı destekçilerine, Taksim Meydanı’nın miting alanı olmadığı gerekçesiyle polis tarafından gaz bombasıyla müdahale edildiğini söyleyen Özgümüş

“Geçtiğimiz günlerde İstanbul, Ankara ve Adana havalimanlarına Başbakanı karşılamak üzere birçok insan toplanmış ve mitingler gerçekleştirilmiştir. Buralarda toplanan insanlara polis hiçbir şekilde müdahale etmemiş, aksine insanlar havalimanlarına kolay gitsin diye illerin metro, otobüs gibi ulaşım araçları sabaha kadar çalıştırılmıştır. Oluşan araç konvoyu yüzünden karşılamaya gelen birçok araç yolun kenarına park edilerek, içindekiler yürüyerek toplanma yerine gelmişler, bu nedenle diğer uçak yolcularının birçoğu saatinde yetişemediği için uçaklarını kaçırmışlardır. Taksim Meydanı’nda miting alanı olmadığı gerekçesiyle gaz bombasıyla müdahale edilirken, havalimanlarında mitinglere izin verilmiştir.” dedi.

Özgümüş,Bakan’a şu soruları yöneltti.

1- Adı geçen havalimanları valiliklerce belirlenmiş miting alanları içerisinde midir?

 

2-Başka partilerin genel başkanları da bu havalimanlarında miting yapabilir mi?

 

3-Havalimanları yasal,belirlenmiş  miting alanı değilse, buralarda mitinge gelen kalabalığa Taksim Meydanı ve çevresindeki yollardaki vatandaşa yapıldığı gibi neden gaz bombası ve TOMA’larla müdahale edilmedi?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —