<br>CHP
Manşet Haber 12.01.2023 02:46:31 0


CHP'Yİ YÖNETMEK DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜLKESİNİ YÖNETMEKTEN DAHA ZOR


CHP'Yİ YÖNETMEK DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜLKESİNİ YÖNETMEKTEN DAHA ZOR


Kim mi diyor bunu?
Sakın bana kızmayın, bunu Esenyurt CHP Belediyesi Başkanı Kemal Deniz Bozkurt diyor.
İstanbul EsenyurtBelediye Başkanı bazı açılışlar nedeni ile Genel Başkanı davet etmiş ve bu kelimeyi telaffuz ederek partinin yönetilmesinin ne kadar zor olduğunu ve siz bunu başardınız diyerek Cumhurbaşkanı adayımız sizsiniz diyor.
İltifat ederken aslında parti içindeki sorunları üstü kapalı eleştiridir bu. Ülke son derece önemli bir seçime gidiyor. Fakat hala parti içinde ben ne olacam düşüncesi çok ağırlıklı. Bunun dışında bir çok Belediyeyi kazandık buralardan nasıl bir çıkar çıkarırız diyen çok insan var. Aslında CHP düşüncesi 'insan odaklı ve kendinden önce halk çıkarları vardır' . Zor parti dedik, hala bir çok partilinin dile getirmesine rağmen ön seçim yapmaması insanların sandık başına gidip oy vermesi içinden gelmeyebilir. Şu makyaj hep oldu biz 'Erdoğanla kavga ediyoruz bunla uğraşamayız' sadece kendi çıkarlarını düşünen insan öznesidir.
Uzun yıllar önce Erdal İnönü ile partililer yemekte ne yersiniz diyen garsona birbirimizi yemekten yemeğe fırsat bulamıyoruz demişti. Bu bile partinin ne kadar zor yönetilmesi olduğunu göstermiştir. Belediye başkanı seçiyor seçmen, o belediye başkanı sadece benim düşüncesini öne çıkarıp her şeye karar vermeye kalkıyor. Delege sistemi var delegeyi ilçe başkanı yazıyor, o delege ilçe başkanını seçiyor. Yani ben seni yazim sende beni seç düşüncesi! partinin bir adım öne çıkmamasını sağlıyor. CHP gibi bir zor partiyi yönetiyorsunuz! diyor, aslında Her şeyin kolayını seçmemekte bir gücü öne çıkarma isteğidir. Yüzde 28 oy oranını geçemiyoruz diyen zihniyet bile aman merkez yazsın her şeyi diyor. Bunların hepsi bir zorluk değilmi? Bir düşünce daha kimse, kimseye güvenmiyor! Genel Başkan bundan bir ay önce ne dedi?' Benimlemisiniz' bu bile kendi Genel Başkanına güvenmeyen örgüt elemanları olursa nasıl başarı gelir? Hak, hukuk,Adalet sadece karşı taraftan istenilecek bir kavram değil,eğer bunu karşıdan bekleme haklılığın varsa sende kendi içinde bunu sağlayacaksın. Bakın, 1.5 yıl sonra Belediye seçimleri var ve şu an CHP Belediye başkanı olmasına rağmen bu günden adayım diyen örgüt mensupları var. Hani cumhurbaşkanlığı seçimi çok önemli idi? Neden sonrakinin planını yapıyorsunuz? Bir önemli konu sadece CHP'yi ticaret yapmak için gelenlerde var. Onlarda üyede karşılıkları olmadığı için her şeyi merkezden halletmeye çalışan düşünceler parti içinde bir karmaşa sağlamaya yetiyor. Bütün bunları toplasak Esenyurt Belediye Başkanı çokta haksız değil.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24° / 12.4°