Çiftçi Rahat Nefes Alacak

8.05.2015 10:55:09

Çiftçi Rahat Nefes Alacak

tumer_tarim_tarla (1)Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Zülfikar İnönü Tümer, CHP iktidarında çiftçinin sorunlarını sona erdireceklerini bildirdi.

Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerinin 30 yaşına kadar devlet tarafından destekleneceğini dile getiren Tümer, “Teşvik edilecek tarım ürünleri bir yıl önceden açıklanacak. Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlanacak. Aile işletmeleri ve küçük çiftçilerin, ürünlerini doğrudan tüketicilere satmalarını sağlayacak kurumsal düzenlemeler yapılacak. Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliği devlet tarafından sağlanacak. Çiftçi mazotu 1,5 TL’ye alacak” diye konuştu.
TARIM TOPRAKLARI KORUNACAK
Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da tarım topraklarının CHP iktidarıyla korunacağını dile getiren Tümer, “Verimli tarım arazilerimiz gelecek nesillerimiz için son derece önem taşıyor. Tüm dünyada gıdaya erişim zorlaşırken Türkiye’de tarım arazilerimizin yapılaşmaya açılmasına izin veremeyiz” dedi.



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA