Çiftçilerden DSİ'ye su uyarısı

5.02.2013 17:07:18

Çiftçilerden DSİ'ye su uyarısı

dsi_sulamaAdana Çiftiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Özekici, narenciyede ağaçların çiçeklenme öncesi gübrelenmesini önerdi, bu nedenle  de DSİ'nin ay sonu veya mart ayı başında bölgedeki kanallara su bırakma çağrısı yaptı.

Özeviki, tüm meyve ağaçlarının, çiçek açmadan önce bazı gübrelere daha fazla ihtiyaç duyduğunu, bunların başında da fosfor ve azotlu gübrelerin geldiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

'Çiçeklenme öncesi bahçelere fosforun tümünün, azotun üçte birinin ve potasyumun da bir miktarının uygulanması lazım. Hem bölgede, hem de tüm Türkiye'de devletin doğru ve akılcı teşviği ile damla sulamaya hızlı bir geçiş yapıldı. Bu yöntemin en büyük üstünlüğü; damla sulama ile birlikte gübrenin uygulanması sonucu gübrenin tüm ağaçlara eşit bir şekilde dağılmasıdır. Böylece gübre tasarrufu sağlandığı gibi çevresel kirlilik de azalıyor.'

Bölgedeki sulama sisteminin hala açık kanal sistemi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Özekici, sulama kanallarına ancak nisan ayı sonu, mayıs ayı başında su bırakılmaya başlandığını hatırlattı. Bu zaman diliminin gübrenin uygulanacağı dönem için çok geç olacağını vurgulayan Özekici, 'Bu nedenle ağaçlar uyanmadan önce yani şubat ayının sonu, mart ayının başı gibi bir dönemde DSİ'nin 15 günlük bir dönemde, kanallara su bırakması ve böylece damlama ile gübreleme imkanının sunulması gerek' diye konuştu.

 



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA