Cinkılıç, Büyükşehir Aday Adayı oldu

30.08.2013 01:14:30

Cinkılıç, Büyükşehir Aday Adayı oldu

rukiye_cinkilic_chpCHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Rukiye Çinkılıç, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday aday olduğunu açıkladı.

İl Örgütü'nde çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık bir partili grubuyla adaylığını açıklayan Rukiye Çinkılıç'ı ilk kutlayan CHP İl Başkanı Orhan Sümer oldu. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte adaylık açıklamasına katılan Orhan Sümer, 'Türkiye'yi AKP iktidarından kadınların etkili mücadelesi ve gayretiyle kurtaracağız. CHP iktidarı kadınların çabasıyla da kurulacaktır. Aday adaylığını açıklayan arkadaşımızı kutluyor ve başarılar diliyoruz' dedi.

KADINLARDAN  DESTEK

Partili kadınların desteğini alarak aday adaylığını duyuran Rukiye Çinkılıç, 'Emeğimiz var, sözümüz de olacak' diye yola çıktıklarını ve kenti yönetmeye talip olduklarını belirtti. Çukurovalı Kraliçe Puduhepa'nın Hitit uygarlığına hükmettiğini ve çok etkin bir yönetim sergilediğini aktaran Çinkılıç, '15 yüzyıl önce bu topraklarda yaşayanlar bir kadına yönetim hakkı vermiş, mühür bastırmıştır. Bugün neden olmasın? Biz kentimizi sosyal demokrat çağdaş belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz. Herkesin desteğini bekliyoruz' diye konuştu.

Aday adaylığını savaşın gölgesinde açıklamak durumunda kalmaktan dolayı hüzün duyduğunu belirten Çinkılıç, hayati olmadıkça savaşın cinayet olduğunu hatırlattı.  Türkiye’nin birçok ilçesinde bulunduğunu ama Adana’nın hayatında ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Çinkılıç, “Ben bu kente yazgılıyım. Şimdi de bu kenti yönetmek istiyorum. Belediyecilik bizim işimiz” diye konuştu.

Çinkılıç’ın aday adaylığını açıkladığı toplantıya, Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Pozantı İlçe Başkanı Ersin Kozan, İmamoğlu İlçe Başkanı Benal Karagöz, Seyhan Kadın Kolları Başkanı Nevin Biçer, Çukurova Kadın Kolları Başkanı Zihneti Emre, Yüreğir Kadın Kolları Başkanı Seher Irk, Sarıçam Kadın Kolları Başkanı Emine Önal, Pozantı Kadın Kolları Başkanı Nuray Güven, İmamoğlu Kadın Kolları Başkanı Ruşen Reisoğlu, CHP İl genel ve belediye meclis üyeleri, belediye başkan aday adayları, eski il ve ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili ile birçok avukat da katıldı.



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR