Çıtırık: Avukatlık sorun çözen bir meslek
Manşet Haber 24.11.2012 02:04:45 0

Çıtırık: Avukatlık sorun çözen bir meslek

Çıtırık: Avukatlık sorun çözen bir meslek

Adana(Ulus)--Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, topluma avukatlığın sorun üreten değil, sorun çözen bir meslek olduğunu anlatacaklarını söyledi.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Çetin Bedestenci ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık’ı ziyaret etti.

Baro Başkanı Çıtırıkl, geçtiğimiz dönem 112 stajyerinin yarısının Çağ Üniversitesi’nden olduğunu anımsatarak, “Hedefimiz, Baroyu toplumun her yerine taşıyabilmek ve projelerimizi insan odaklı olarak yürütmektir. Bu anlamda, hem bölgeye, hem de ülkeye hitap eden üniversiteler ile işbirliği ve diyalog halinde olacağız. Türkiye’de Avukatı ‘sorun olarak’ gören bir zihniyet hakim olduğu için biz de topluma avukatlığı sorun olarak değil, sorunu çözen bir meslek olduğunu anlatacağız” dedi.

Türkiye’de 104 hukuk fakültesi olduğunu ancak yeterli akademisyenin bulunmadığı için kaliteli bir eğitim- öğretim alınamadığını da vurgulayan Çıtırık,  “Türkiye’de hukuk fakültelerine hizmet eden öğretim üyesi sayısı 612 dolayında. Aslında bu sayının bin 248 öğretim üyesine çıkarılması gerekir”şeklinde konuştu.

Adana Barosu olarak yeni avukatlık yasasında staja başlangıç, staja kabul ve mesleğe kabul şeklinde iki aşamalı bir sınav sisteminden yana olduklarını ifade eden Çıtırık,  “Türkiye Barolar Birliği, Adalet Bakanlığına sunduğu Avukatlık Yasasında yapılacak değişikliklere yönelik taslakta da bu sınav sistemi vardır. Ancak, ne avukatlık mesleğinin onur ve itibarının artırılmasına, ne de her açıklanan paketle birlikte gerileyen bu mesleğin saygınlığını artırmaya yönelik 1/5’inin hukukçu olduğu parlamentoda maalesef bir düzenleme yapılamadı” diye konuştu.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertekin, tüm çalışmalarında Baro’ya destek sözü verdiler.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

21.7° / 13.4°