Çıtırık Yeni Adliye Binasını sordu

10.06.2013 14:43:51

Çıtırık Yeni Adliye Binasını sordu

Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, kentteki yargı hizmet binalarının yetersizliğini ve yeni adliye sarayı yapılması konusunda her türlü yazıma ve görüşmeyi yaptıklarını söyledi. Çıtırık,” Ancak üzülerek belirtmek istiyorum ki; kentimizin en temel sorunlarından birini oluşturan Yeni Adliye hizmet binasının yapılarak ‘bölünmüş’ ve ‘taşımalı’ hizmet vermesini ortadan kaldırılmasına yönelik sözlü ve yazılı taleplerimize yetkili konumdakiler maalesef kulaklarını tıkamışlardır.”dedi.

mengucek_citirikbaroAdana’da yargı hizmetlerinin 2002 yılında faaliyete geçen Adliye Binasına rağmen üçe bölündüğüne dikkat çeken Çıtırık, “Mevcut binaların yetersizliği, yeni kurulan mahkemeler, nüfus yoğunluğu, iş yükünün artarak devam etmesi gibi hususlar dikkate alındığında kentimizin Yeni Adliye Binası’nın bir an önce temelinin atılarak hizmete girmesi kaçınılmaz bir gerekliktir.”şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Çıtırık, Yüreğir İlçesi Köprülü Mahallesi’nde mülkiyeti hazineye ait 157 bin 120 metrekare büyüklüğünde ve Ziraat Okulu olarak kullanılan  taşınmazın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla 58 bin metrekarelik kısmının Adalet Bakanlığı adına Yeni Adliye Sarayı için tahsisine ve bu alanın kamulaştırma kararının verildiğini anımsatarak, “Aradan geçen 3 yıllık zaman dilimi içerisinde Yeni Adliye Sarayının projelendirilmesi tamamlanarak ihale sürecine geçilememesini hayretler içerisinde karşılamaktayız. Görev ve yetkileri nedeniyle sorumluluk taşıyan kişilere, kurumlara hatırlatmak isteriz ki; bir kez daha yeni Adana Adliye Hizmet Binası’nın ihale sürecinin tamamlanarak, en kısa zamanda inşaat yapımına başlanmasını istemekteyiz. Adana’nın sahipsiz olmadığına inanmak istiyoruz. 3 yıldır temelinin atılamaması, bu soruna yeterince sahip çıkılmaması, çözüm için kararlılık ve samimiyet gösteremeyenlere de şu soruyu soruyuz:  “Yeni Adliye Binası Başka Bir Bahara mı Kaldı?” dedi.



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR