Tarih: 08.02.2013 12:12

ÇKA’ dan 400 projeye destek

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--DFD Açılış-2
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ‘nın Doğrudan Faaliyet Desteğini  vermeye devam ettiği açıklandı.

Adana Valiliği Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Adana Valisi ve Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Coş,  Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, mülki erkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Çukuruova Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, kurulduğu yıldan bu yana  14 mali  destek programı  uyguladıklarını, 2012 yılı mali destek programlarını 40 milyon liralık kaynakla 4 Aralık 2012 tarihinde açıldığını, başvuruların ise 1 Mart 2013 tarihinde tamamlanacağını ifade etti. Çukurova Kalkınma Ajansı’nın projeli iş yapma kültürünü yaygınlaştırdığı vurgulayan Şarbak, bugüne kadar  2000’ den fazla kişi ve kuruluşa proje hazırlama eğitimi verdiklerini, 2200 proje başvurusu aldıklarını , 400’ün üzerinde projeye de ÇKA olarak destek verdiklerini söyledi.

2008 yılından itibaren 200 milyona yakın kaynak tahsis edildiği de ifade eden Şarbak,  2013 yılında yaklaşık 130 civarı projeyi desteklemeyi umut ettiklerini kaydetti. KKTC ‘de uygulanan  mali destek programları proje seçim izlemesi ve Mersin OECD( Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ile “Küresel Liman Şehirleri” projesine Ajans olarak verdikleri desteğe  değinen Şarbak “ Dünyadaki küresel limanlar incelemeye alınıyor. Hamburg ve Noterdam tamamlandı. Bu sene Marsilya ve Mersin incelemeye alındı. Limanın gelişmesi için öneriler ve çalışmalar tamamlanarak, rapor oluşturuldu. Bu raporu kısa zamanda tanıtacağız” dedi.

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —