Çocuk İhmal ve İstismarı Anlatıldı
Manşet Haber 30.12.2014 00:22:39 0

Çocuk İhmal ve İstismarı Anlatıldı

Çocuk İhmal ve İstismarı Anlatıldı

baro_cocuk_istismarAdana'da görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere yönelik olarak 'Risk Altındaki Çocuklara Yaklaşım, Çocuk İhmal ve İstismarının Hukuki Boyutu' konulu eğitim semineri gerçekleştirildi.  

Öğretmenevi'ndeki seminerde; Adana Cumhuriyet Başsavcı vekili Cumali Tülü ve Çocuk Mahkemesi Hakimi Zişan İnanıcı'nın yanısıra Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatlarından Veysel Tuncil  tarafından çocuk adalet sisteminin temel ilkeleri konusunda sunum ve bilgilendirmelerde bulunuldu.

Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Hilal, Prof.Dr. Necmi Çekin, Doç. Dr.Ayşegül Tahiroğlu ve Uzm. Dr. Özge Metin; Mersin Üniversitesi'nden Prof Dr. Halis Dokgöz ve Doç.Dr.Hakan Kar, Sosyal Hizmet Uzmanı Kürşat Köstü, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Semender Karabulut ve Dr. Saadet Önal'ın da, iki gün süren eğitim boyunca risk altındaki çocuklara yönelik yürütülen çalışmaları aktardığı seminere ilgi büyüktü.

Seminere Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Bölge Guvernör Yardımcıları Mehmet Erel ve Tijen Türeli, Rotary Toplum Hizmetleri Komite Başkanı Funda Cerit, 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Doğanay Kürkçü, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Murat Yıldırım, Seyhan Rotaract Kulübü Başkanı Yalçın Özen ve öğretmenler katıldı.

Adana Barosu'nun uzun yıllardır çocuk dostu adalet sisteminin yerleşmesi için her platformda eğitim çalışmaları gerçekleştirmeye gayret ettiğinin altını çizen Av. Veysel Tuncil, çocuk ihmal ve istismarı gibi kanayan bir yaramıza dikkat çekerek bu konuda kamuoyu duyarlılığı yaratmaya çalışan ve seminerin ev sahipliğini gerçekleştiren 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Doğanay Kürkçü'ye teşekkür etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°