ÇOCUK İSTİSMARI VE TECAVÜZ YASALAŞTIRILAMAZ!
Manşet Haber 19.11.2016 17:28:19 0

ÇOCUK İSTİSMARI VE TECAVÜZ YASALAŞTIRILAMAZ!

ÇOCUK İSTİSMARI VE TECAVÜZ YASALAŞTIRILAMAZ!

TBMM’nde görüşülen yasaya Adana’da Kadın Platformundan tepki geldi. Atatürk parkında toplanan Kadın platformu 'Çocuk İstismarı ve Tecavüz Yasalaştırılamaz!' pankartı açarak geçirilmek istenen yasa eleştirildi,
Adan Kadın Platformu adına yapılan açıklamada, AKP iktidarının, cinsel istismar suçundan “mağdurla failin evlenmesi” durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin Meclis’e sunduğu önergenin geri çekilmesini istedi. Söz konusu önerge ile 4 bin tecavüzcüye tahliye yolunun açılacağı savunulan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Meclis’te AKP’li vekiller çocuğun istismarcısıyla evlenmesi durumunda istismarcının ceza almaması için yasa teklifleri hazırlarken Adalet Bakanlığı’nın paylaştığı adli yıl istatistikleri çocuğa yönelik cinsel istismarda korkutan tabloyu ortaya koydu.
Bir yılda adliyeye taşınan çocuğa yönelik cinsel istismar sayısı 16 bin 957 oldu. Yargıya taşınan istismar vakalarından 13 bin 968 mahkûmiyet kararı çıktı. Türkiye, bu düzenlemeyi hayata geçirdiği anda çocuk cinsel eylemlilik rıza yaşında dünyanın en düşük yaşını belirlemiş olan tek ülke olacaktır. Böylesi bir durum çocuğun üstün yararının korunması ilkesine aykırıdır. Çocuğun insan hakları gereklerinin yerine getirilmesi ve bu konuda elde edilen kazanımların kaybedilmesi anlamına gelecektir.
Türkiye’de çocuk istismarı sistematik ve yaygın olarak işleniyor. Çocuk yaşta evlilikler, cinsel istismarın sürekli hale getirilmiş biçimidir. AKP hükümeti, eril ve cinsiyet eşitliğini reddeden bir anlayışla cinsel istismarı meşrulaştırıp yasal hale getiriyor. AKP’nin cinsel istismara uğrayan çocukları evlendirip tecavüzcüyü kurtarma planının gece yarısı meclise getirilmesi yetmemiş gibi Adalet Bakanı’nın yaptığı açıklamada, “Tecavüzcüleri kesinlikle kapsamıyor, ancak Çocuklarla evlenenlere uygulanacak” demesi niyeti apaçık ortaya koymuştur.adana_kadin_platformu_cinsel_istismar (2)
Tüm dünya çocukların cinsel istismarı ile mücadele ederken, çocuk yaşta zorla evlendirmeler yasaklanırken hatta asgari evlilik yaşı yükseltilirken, Türkiye’deki bu geriye gidiş son derece vahimdir. Cinsel ilişkiye rıza yaşını 12’ye indirmek isteyenler de, çocuk istismarı mahkûmlarına af önergesi verenler de, oylamada ‘Evet’ diyenler de bu yanlışlarından derhal geri adım atmalıdır. Aksi takdirde onarılamaz sonuçlar doğuracak bir adım atmış olacaklar, çocuk ve kadın haklarını Meclis eliyle gasp etmenin yolunu açacaklardır.
Siyasal iktidarın Pozantı cezaevi, Ensar Vakfı, İzmir, Gerger başta olmak üzere ülkede yaşanan cinsel istismarların üzerini örtmeye yönelik açıklamaları, cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açmaktadır. Kadına ve çocuğa yönelik taciz, tecavüz ve katliamlar AKP’nin cinsiyetçi politikalarından güç almaktadır.
Doğuracağı insanlık dışı sonuçları şimdiden bilinen bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir.
Adana Kadın Platformu olarak;Kadın ve çocukların mevcut yasal haklarını korumak için verilen mücadeleye destek olmaya, Önergenin geri çekilmesine ve 103. maddenin, kadın ve çocuk hakları örgütleriyle birlikte, çocukları mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesine,
Torba yasanın tümünün oylanacağı 18 Kasım saat 14.00’de başlayacak TBMM oturumu öncesinde TCK 103. maddenin bu torbadan çıkartılması için sesimize ses vermeye çağırıyoruz. Tecavüzcüleri Aklayamazsınız!”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°