ÇOCUKLAR EĞLENDİ ANNELERİ DİNLENDİ
Manşet Haber 15.09.2022 23:13:28 0

ÇOCUKLAR EĞLENDİ ANNELERİ DİNLENDİ

ÇOCUKLAR EĞLENDİ ANNELERİ DİNLENDİ

Adana Rotary Kulübü ve Biz De Varız Destekleme Derneği’nin iş birliğinde; Karataş Belediyesi’nin ev sahipliğinde özel gereksinimli çocuklara ve annelerine yönelik düzenlenen “Yaz Kampı” farkındalık oluşturdu. Türkiye’nin birçok ilinden 24 çocuk ve annelerinin katıldığı organizasyon dolu dolu bir şekilde gerçekleşti.
Adana’karşılanan konuklar Karataş’a uğurlandı. Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’un misafirperverliğinde Adana’nın Türk futboluna kazandırdığı Hasan Şaş’a ait otele yerleşen aileler dört gün süren keyifli bir yolculuğa yelken açtı. Birbirinden eğlenceli etkinliklerde çocuklar deniz, güneş ve plaj oyunlarının tadını çıkardı.
'Özel misafirler' ayrıca resim, boyama, boncuk dizme, müzik ve dansla hoşça vakit geçirdi. Annelere dönük seminerlerde ise uzmanlar tarafından psikolojik destek sağlandı. Klinik Psikolog, Uluslararası Tomatis Uzmanı ve Rezonans Terapisti Yasemin Kutlu Varan tarafından “Engelsiz iletişim nasıl kurulur?” konulu seminer verildi. Prof. Dr. Banu Yazgan İnanç ise 'Özel Gereksinimli Çocukların Gelişim Süreci İçerisinde Ebeveyn İlişkileri' konusunda bilgilendirme yaptı.
Çocukların ve ailelerinin mutluluğuna ortak olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Yaz Kampını çok önemsediğini dile getirerek, “Karataş Belediye Başkanımız Necip Topuz’a organizasyona ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ederim. Aktiviteyi düzenleyen Biz De Varız Destekleme Derneği ve Rotery Kulüpleri’ni takdir ediyorum. Özel gereksinimli çocuklar konusunda bizlerin de ayrı bir hassasiyeti söz konusu. Güzel bir atmosferde çocuklarımızla birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyim.” diye konuştu.
TARİFSİZ BİR MUTLULUK
Biz De Varız Destekleme Derneği Başkanı Esin Parlak üç günlük Karataş Yaz Kampına yoğun emek verdiklerine dikkat çekerek, “Farklı illerden gelen 24 çocuğumuz ve annelerini güzel bir kamp programında misafir ediyoruz. Karataş Belediye Başkanımız Necip Topuz önemli jestler yaptı. Derin Deniz Otel bizleri keyifli bir şekilde ağırladı. Çocuklarımız harika bir plajda yüzdü. İnanılmaz bir ekip çalışması içerisindeyiz. Tarif edilemez bir mutluluk. Çok sayıda seçkin davetlinin bizleri yalnız bırakmaması aynı zamanda bu projenin sahiplenmesi ve kabul görmesi anlamına geliyor. Attığımız bu adımı gelecek dönemlere aktarabilirizin umudu ve inancı içerisindeyim. Çocuklarımız ve anneleri ne kadar mutlu! Demek ki biz bu projeyi başarıyoruz. Bu da gerçekten emek istiyor. Biz bu emeği vermeye hazırız. Adımız gibi ‘Biz De Varız’ diyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde de var olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu aktivitelerin daha güzellerini yapmak nasip olur.”
ANNELERE PSİKOLOJİK DESTEK
Adana Rotary Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Boyar da, Türkiye’nin farklı illerinden 24 özel gereksinimli çocuk ve annelerini çok ideal bir deniz kenarı olan Karataş’ta buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını vurguladı. Yaz Kampı Projesinde çocuk ve annelerinin ayrı ayrı programlara alındığını hatırlatan Prof. Dr. Bülent Boyar, “Konuklarımıza Rotary ailesinin bir parçası olarak bakıyoruz. Üyelerimiz çocuklarla ilgilenirken anneleri psikolojik destek alıyor; isterlerse hobilere veya meslek kurslarına katılıyor. Yavrularımızla dolu dolu zaman geçiyoruz. Evlatlarımız sabah ve öğleden sonra deniz keyfi; akşamları dans yapıyor. Sloganımız; anneler dinleniyor, çocuklar eğleniyor.” şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.3° / 20°