Tarih: 10.04.2016 21:28

“Çocuklar giderilmesi güç travmalar yaşıyor”

Facebook Twitter Linked-in

ulkutolunay1Adana Barosu Başkan Adayı Av. Ülkü Tolunay, Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi’nin konuğu oldu.

Birliğin 15 günde bir düzenlediği ‘Hayata Dair Söyleşiler’in bu haftaki konuşmacısı olan Av. Ülkü Tolunay, kadınların iş ve sosyal yaşamda daha çok yer alması gerektiğini söyledi.ulkutolunay1 (1)

“Günümüz Sorunu: Gündeme Dair Her Şey; Kadın ve Çocuk İstismarı” konulu sunum gerçekleştiren, kadın ve çocuğa yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son yıllarda hızlı bir artış gösterdiğini ifade eden Tolunay, “Bu sorunun önüne geçmek zorundayız” dedi.
Av. Ülkü Tolunay, şunları söyledi:
“Ülkemizde yaşanan şiddet artık başka bir boyuta taşınmıştır. Erkekler tarafından çocuklara yönelik istismar, öncelikle çocuklarda giderilmesi güç travmalar yaratmaktadır. Devletin gözetimi altında olması gereken kurumların, denetlenmesi  bir yana bu kurumlara sahip çıkılması da duyduğumuz endişeyi gün geçtikçe arttırmaktadır.

Kurumlar dışında yaşanan istismar olayları için de aynı endişeyi taşıdığımızı, aile içinde yaşanan istismarınsa önce çocuğu, ardından da kadını derinden yaraladığını, giderek artan bu olayların gelecekte daha büyük sorunlara yol açacağını düşünüyorum. Bu nedenle etkili bir yargılamanın yanı sıra acilen önleyici tedbirler alınması konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğine  ve STK ların bu konuda etkin rol almaları gerektiğine inanıyorum.”

Türk Kadınlar Birliği Adana Şube Başkanı Ayşe Birgölge ise kadının her alanda ötekileştirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Birgölge, katılımı için Av. Ülkü Tolunay’a teşekkür belgesi verdi, çiçek sundu.

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —