Coş’tan Basın Özgürlüğü Açıklaması

24.07.2013 09:56:22

Coş’tan Basın Özgürlüğü Açıklaması

vali_cosAdana Valisi Hüseyin Avni Coş, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının 105, yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Coş’un mesajı şöyle:

“Demokratik toplum olabilmenin en önemli unsurlarından biri olan basın, kuşkusuz ki bireylerin haber alma, bilme, öğrenme haklarının en etkili aracıdır.

Bu gerçekler ışığında, teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği çağımızda yazılı, görsel, işitsel kitle iletişim araçlarının, toplumsal gelişmişliği sağlamadaki rolü ve önemi her geçen gün artmaktadır.

Bilişim ve teknolojik gelişmelere paralel olarak özellikle internet kullanımıyla birlikte her geçen gün biraz daha çeşitlenen ve zenginleşen iletişim dünyasında, halkın bilgilendirilmesini sağlayan, toplum ile devlet arasında köprü olma görevini üstlenen basın mensuplarımız, her türlü mevsim ve iklim şartlarında gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak görevlerini öz veriyle yerine getirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Basından Sansürün Kaldırılışının 105. Yılında, basın kuruluşlarımızın özellikle yerel basınımız ve çalışanlarının, vatandaşlarımıza doğru bilgi ve haber ulaştırabilmek amacıyla Basın Meslek İlkelerinden taviz vermeksizin çok zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri çabayı takdir ediyor, İlimizde faaliyette bulunan gazete, dergi, radyo, internet ve televizyonlarımız ve ulusal ajans temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basınımızın tüm mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”



1

CHP’NİN DANIŞMA KURULU TOPLANTILARI BAŞLIYOR

2

YÜREĞİR BELEDİYESİ UYARDI

3

ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

4

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

5

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!