ÇUKUROVA’DA 3 FİDAN PARKI
Manşet Haber 7.05.2023 14:27:45 0

ÇUKUROVA’DA 3 FİDAN PARKI

ÇUKUROVA’DA 3 FİDAN PARKI






Çukurova Belediyesi tarafından 68 kuşağının devrimci gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına yaptırılan Üç Fidan Anıt Parkı törenle açıldı.





Devrimci gençlerin idam edilmelerinin 51’inci yıldönümünde yapılan törende konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Aslında bugün güzel bir gün demeyi isterdim ama güzel bir gün değil. 51 yıldır matemini tuttuğumuz 3 fidanımızın idam edilmelerinin yıl dönümü. Bu gençler, bu devrimciler gençlere ışık tutmuş emperyalizme karşı tam bağımsız Türkiye’yi savunmuşlardır. Maalesef bunun bedelini canlarıyla ödediler. Bu gençler cana kıymadı kimseye silah doğrultmadı. Günümüzde yargılansaydı küçük bir ceza ile kurtulacağını söyleyen başbakanlar cumhurbaşkanları oldu. Bu gençler 51 yıldır unutulmadı. Yeni doğan çocuklara Deniz ismi verildi, Yusuf, Hüseyin, Mahir ismi verildi. Bu gençler bağımsız Türkiye’yi savundu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitti” dedi.









ANILARINI YAŞATIYORUZ





Devrimci önderleri sadece lafta anmanın yetersiz olduğunu belirten Soner Çetin, “Anılarını yaşatmak lazımdı. Biz değerlerimize sahip çıkmaya çalıştık. Bülent Ecevit Kültür Sanat Parkı, yakında tamamlanacak Erdal İnönü parkı, Çanakkale ve Adana Şehitleri Parkı, Madımak Parkı bu anlayışın sonucu olarak yapıldı” ifadesini kullandı.





Dev Genç Genel Başkanı Atila Sarp ve Dev Genç Kurucusu Mustafa Lütfi Kıyıcı böylesine anlamlı bir parkı yaptırdığı için teşekkür ettiler. Törende CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Ayhan Barut da birer konuşma yaptı.





Devrimci şehit Taylan Özgür’ün kız kardeşi Hale Özgür Kıyıcı Ankara Cebeci Mezarlığından Taylan Özgür’ün, Ankara Karşıyaka Mezarlığından Deniz Gezmiş’in topraklarını getirerek, Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan 3 Fidan Atını önüne  konuldu.









3 Fidan Parkının açılışının ardından Deniz Gezmiş’in arkadaşları Dev Genç Genel Başkanı Atila Sarp ve Dev Genç Kurucusu Mustafa Lütfi Kıyıcı’nın katıldığı söyleşi gerçekleştirildi. Çukurova Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Bünyamin Kıraç yaptı.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°