Delege Seçimi Hazırlığı
Manşet Haber 25.06.2015 10:33:35 0

Delege Seçimi Hazırlığı

Delege Seçimi Hazırlığı

Adana CHP’de Seyhan İlçe Başkan ve yöneticilerinin istifa ettirilmesi, 5 ilçe başkan ve yönetiminin görevden alınarak yerlerine atama yapılması kurultay sürecinde delege seçimini gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Adana İl Başkanı Eczacı Burhanettin Bulut, 5-6 Eylül 2014 tarihindeki 18. Olağanüstü Kurultayda yapılan tüzükteki yetkisini kullanarak Yüreğir, Sarıçam, Ceyhan, Karaisalı ve Saimbeyli ilçe Başkanlarının görevden aldı. Bulut, bu görevden almalara  CHP tüzüğünün44. Maddesinin (C) bendine dayandırarak gerçekleştirdiği ifade ediliyor. CHP’nin ilgili tüzük maddesi  aynen şöyle :

“İlçe başkanı ve I,lçe yönetim kurulu birlikte veya yalnız ilçe yönetim kurulu görevden alınmışsa il yönetim kurulu, başkan dahil (5) kişilik bir geçici kurul atar. İlçe geçici kurulu (30) gün içinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü ilçe kongresini toplar”

CHP kulislerinde görevden almaların temelinde 20 Haziran tarihinden itibaren start verilen kurultay sürecinin yattığı ileri sürülüyor. Neden olarak da delegelerin belirlenme yöntemi olarak gösteriliyor. CHP Adana İl yönetiminin ilçeleri görevden alma gerekçelerini resmen açıklamış değil. Ancak CHP kulislerinde ilçe örgütlerinin seçimlerdeki başarısızlığı ve hantallığından kaynaklı olarak görevden aldığı ileri sürülüyor. CHP kulislerine gore, gerekçe başarısızlık ise il başkan ve yönetimleri başta olmak üzere oylarını artıran Kozan, Ceyhan ve Tufanbeyli dışındaki tüm örgütlerin görevden alınması gerekiyor. CHP kulislerinde görevden almaların temelinde delegeliklerin yattığı tartışılıyor.

20 Haziran tarihinden itibaren CHP’de kurultay süreci resmen başladı.  CHP Adana il örgütü  delegelerin tesbiti için CHP üyelerinin önüne sandık koyabilecek mi,? yeni yönetimler 30 günde bunu gerçekleştirebilecek mi? CHP Adana Örgütünde Milletvekili eğilim yoklamasında bugün TBMM’ne giden kontenjan dışındaki milletvekillerinde olduğu gibi delegelerini sandıkta belirleyebilecek mi? Yoksa CHP yeniden adliye koridorlarında mı taşınacak. CHP’de tartışılan asıl bu olduğu gözleniyor.(İsmail BAŞKAN)

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

26.7° / 14.1°