DEM İLE CHP’NİN YOLLARI NEDEN AYRILDI?
SİYASET 3.03.2024 21:18:00 0

DEM İLE CHP’NİN YOLLARI NEDEN AYRILDI?

Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Mahfuz Gülery: Adana için de son saatlere kadar bunu bekledik. Bu uzlaşının, bu demokratik ortaklaşmanın ortaya çıkması için son saatlere kadar bekledik

DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz, halkın talebi üzerine kazanmak üzere yola çıktıklarını, rantçı ve tekçi anlayışa cevap olacaklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Arife Çınar DEM Parti'nin doğrudan demokrasiyi savunduğunu ve halkın iradesini esas alan bir belediyecilik anlayışını benimsediğini söyledi. Belediyelerin eşit temsiliyetle yani eşbaşkanlıkla yönetilmesi gerektiğini dile getiren Çınar, “Demokratik mücadelemizi, kadın özgürlükçü mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Halkın DEM Parti'nin kendi adaylarıyla seçime girmesini istediğini vurgulayan Çınar, "Kent uzlaşısı yaparken çeşitli süreçler oldu. STK’lar ile görüşmeler oldu. Aynı zamanda kendi bileşenlerimiz üzerinden de görüşmelerimiz oldu. Çeşitli siyasi partilerle de görüşmeler yapıldı. Bu zemin üzerinden CHP ile de görüşmeler yapıldı. Tam da buna bağlı olarak bir süreç işledikten sonra belli konularda uzlaşı sağlanamadı. DEM Parti'nin kendi adaylarıyla çıkmış oldu” diye konuştu.

'KAZANMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK'

DEM Parti’nin artık kazanma üzerine yol haritası çizdiğine dikkat çeken Çınar, şunları söyledi:

“Biz şuna kaybettireceğiz diye bir tutum içerisinde değiliz. DEM Parti'nin kendi belediyeciliğini batıdaki kentlerde uygulanması gerektiği üzerinden bir yol haritası çizmiş bulunmaktayız. Kazanma üzerinden batıda kendi adaylarımızla ve partimizle girmiş olduk. Üçüncü yol olarak yerel belediyecilik anlayışını inşa edeceğimizi ifade ediyoruz ve tam da buna bağlı olarak artık batıda bu modelin, DEM Parti'nin belediyecilik modelinin inşa edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. 'DEM dema Adana' demek istiyorum. Bizler yerel yönetimin en demokratik bir biçimde yönetilmesi için mücadelemize devam edeceğiz ve mutlaka kazanacağız."

Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Mahfuz Güleryüz’de diğer partilerden ayrı olarak çok renkli, bileşenli ve kadın öncülüklü bir parti olduklarına dikkat çekti. Yerel seçimler öncesi birinci ve ikinci oldukları illerde kendi adaylarıyla diğer illerde ise kent uzlaşısıyla seçime girmek için tüm kesimlerle ittifak görüşmeleri yaptıklarını anımsatan Güleryüz, "Rantçı ve tekçi iktidar anlayışına karşı cevap olmak için yola çıktık. Türkiye'de belediyecilik anlayışı maalesef adeta bir emlak ofisi, bir müteahhit şirketi gibi görülür ve o çerçevede yürütülür. Bu nedenler bazı kesimlerle ittifak yapmadık” diye konuştu.

‘UZLAŞI YAPMAYA ÇALIŞTIK'

Adana için son saatlere kadar uzlaşı yapmaya çalıştıklarını belirten Güleryüz, şunları anlattı:

"Emek meslek örgütleri, barolar, sendikalar, dernekler ve siyasi partilerin büyük bölümüyle bu görüşmeleri yaptık. Son güne kadar bu görüşmelerimiz devam etti. Dolayısıyla biz bu dinamiklerin hepsiyle bir şekilde ortaklaşmaya çalıştık. Bunu bütün Adana kamuoyu bilsin. Adana için de son saatlere kadar bunu bekledik. Bu uzlaşının, bu demokratik ortaklaşmanın ortaya çıkması için son saatlere kadar bekledik. Rant ve talan siyasetinden vazgeçmedikleri için, belediyeleri kendi aile şirketleri gibi kullanma anlayışından vazgeçmedikleri için bizimle ortaklaşmadılar, ortaklaşamadılar. Temel gerekçe bu." 

 

 


Anahtar Kelimeler: YOLLARI NEDEN AYRILDI?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°