Demirçalı: CHP Adana’da birinci parti
Manşet Haber 18.02.2013 11:34:05 0

Demirçalı: CHP Adana’da birinci parti

Demirçalı: CHP Adana’da birinci parti

Adana(Ulus)--CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, köy ve mahalleleri gezdi, vatandaşın sorunlarını dinledi, 10 yılı aşkın süredir ülkeyi tek başına yöneten iktidarı eleştirdi.

adkoyyollariGeçtiğimiz hafta Çukurova ve Karaisalı İlçelerinin bazı köyleri ile mahallelerini gezen CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, hafta sonunu Sarıçam İlçesine bağlı Kürkçüler, Dağcı, Mümibli ve Suluca’da köylülerle görüştü. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Demirçalı, köylerde en büyük sorunun iktidarın çiftçiye gerekli desteği vermemesi, üretim maliyetlerinin artması, üretilen ürünün piyasada gerekli değeri görememesi olarak gördüğünü kaydetti. İktidarın üreticileri üretimden soğuttuğunu da belirten CHP Milletvekili Ali Demirçalı, “Üreticilerimiz sıkıntılı.  Başta mazot olmak üzere girdilerde büyük artış var. Çiftçilerimiz her şeyin farkında. 10 yıl önce bir kilo buğdayın fiyatını da, mazotun litresinin kaç lira olduğunu da biliyor. Köylerdeki ekonomik tablo ortada.” dedi.

”İktidarın dış politikası iflas etti.Esnaf, sanayiyi, emekli kan ağlıyor. İşsizlik almış başını gidiyor. Halkımız, sandık önüne konulduğunda iktidara gerekli dersi verecek.”diyen  CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, iktidarın 10 yılı aşkın sürede Adana’yı cezalandırmaya devam ettiğini ifade etti.  CHP Milletvekili Ali Demirçalı, ülkemizin tüm komşularla sorunlu hale gelmesinin de iktidarın beceriksizliğinden kaynaklandığını öne sürerek, “Sınırımızın en uzun olduğu Suriye ile savaş durumuna gelindi. İktidar sorun çözmüyor, sorun yaratıyor. Suriye’deki tablo nedeniyle  İran, Irak ve Rusya gibi ülkelere ihracatımız durma noktasına geldi.” şeklinde konuştu.

alidkoyyollariDemirçalı, iktidardan en büyük cezayı Adana’nın gördüğünü, Adana’nın işsizlik, yoksullukta il sıralarda yer aldığını, kamu yatırımlarından da en az Adana’nın yararlandığını belirterek, Adanalıların ilk seçimde sandık başına giderek gerekli cezayı vereceğine inandığını ifade etti. CHP’nin yapılan anketlerde Adana’da birinci parti çıktığını, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin Büyükşehir, Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam Belediyeleri ile bir çok ilçe belediyesini kazanacağını söyledi. Demirçalı, “CHP önce yerelde iktidar olacak. Halkımız ilk genel seçimde CHP’yi iktidara taşıyacak, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da Başbakan olacak” dedi.

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24° / 12.4°