DEPREM BÖLGESİNİN ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ?
Manşet Haber 5.02.2024 12:04:43 0

DEPREM BÖLGESİNİN ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ?

DEPREM BÖLGESİNİN ELEKTRİK SORUNU ÇÖZÜLDÜ MÜ?

Aralarında Adana’nın da bulunduğu ve 11’i etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden bir yıl geçti. Bölgede yaşayanların başta barınma olmak üzere birçok sorun çözüme kavuşmadı. Altyapının devre dışı kaldığı içme su ihtiyacının bile güçlükle karşılandığı depremden en çok etkilenen illerden Antakya ve Kahramanmaraş’ta elektrik sorunu da çözülmüş değil.

Toroslar EDAŞ, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilden 5’inin elektrik dağıtımından sorumlu olduklarını bu illerden başta Hatay ve Gaziantep olmak üzere depremin ilk gününden başladığı yoğun çalışmalarını 1,9 milyar liralık bütçeyle yıl boyunca sürdürdüğünü açıkladı.



Türkiye’de 22 milyonu aşkın kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Toroslar EDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin, Başkent EDAŞ ve Ayedaş’la birlikte 3 şirketinden biri olan Toroslar EDAŞ, kardeş şirketlerinden gelen ekip ve ekipman desteğinin de gücüyle, başta depremin en yoğun etkisini gösterdiği Hatay’da şebekenin deprem öncesi kapasiteye ulaştırdığı ifade edildi. Açıklamada, “Söz konusu illerde, en başta depremde kaybettiği 16 çalışanı, yıkılan ya da hasar gören hizmet binaları ve enkazlar altında kalan yüzlerce trafo, pano, direk ve kilometrelerce iletken gibi şebeke unsurlarıyla aynı zamanda depremzede bir şirket olma niteliği taşıyan Toroslar EDAŞ, bir yandan kendi yaralarını sararken, bir yandan da bölgenin elektrik dağıtım altyapısını ivedilikle ayağa kaldırdı.” ifadesine yer verildi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Hatay’da depremin izlerinin silinmesi için hayata geçirilen yatırımlara ve son 1 yılda yürütülen çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:

“Deprem bölgesinde elektrik altyapısında oluşan hasarı gidermek için yürüttüğümüz çalışmalar ve sahadaki çalışma arkadaşlarımızın büyük fedakârlıklarla ortaya koyduğu başarılı faaliyetler ile önemli bir mesafe kat ettik. Deprem sonrasında bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel, güvenlik ve sağlık başta olmak üzere hayati enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 1,9 milyar TL tutarında deprem harcaması ile elektrik altyapısını yeniden oluşturduk.

Tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapan kadim kentlerimizde depremin izleri silinip, yeniden inşa faaliyetleri devam ederken biz de yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak önümüzdeki süreçte de Toroslar EDAŞ ile hizmet verdiğimiz deprem bölgesinde üzerimize düşeni yapmaya, daha iyi bir gelecek için fark yaratmaya devam edeceğiz.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.6° / 15.6°