DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN Ç.Ü’DEN  42 CAN 42 FİDANLA ANILDI
Manşet Haber 28.03.2023 22:29:16 0

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN Ç.Ü’DEN  42 CAN 42 FİDANLA ANILDI

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN Ç.Ü’DEN  42 CAN 42 FİDANLA ANILDI






Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 42 Çukurova Üniversitesi öğrencisi ve personeli için Rektörlük tarafından anma töreni düzenlendi.





Çukurova Üniversitesi, depremlerde hayatını kaybeden 42 ‘Can’ı için bir araya geldi. Mithat Özsan Amfisi’nde deprem şehidi 42 Çukurova Üniversiteli için tören düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel asrın felaketinde alınan yaralardan derin üzüntü duyduğunu ifade etti.  Prof. Dr. Tuncel şöyle konuştu:









“Yüreğimizde ne çok acı var… Tarifsiz acılar içinde olduğumuz bu günlerde gözümüz yaşlı, gönlümüz yaslı… Ülkece çok büyük bir felaketi, korkunç bir yıkımı yaşadık. 6 Şubat sabahı kara bir güne açtık gözlerimizi. Çukurova Üniversitesi ailesi olarak, her biri paha biçilmez bir değer olan genç evlatlarımızı yaşadığımız bu yıkıcı afette kaybetmenin derin hüznü içerisindeyiz. Acımız tarifsiz…  Acımız çok büyük… Hayatlarının baharında yitirdiğimiz bu pırıl pırıl evlatlarımızı asla unutmayacağız… Unutturmayacağız… Onlar kalbimizde yaşıyorlar… Bu genç yüreklerimiz Çukurova Üniversitesi topraklarında var olmaya devam edecek, filizlenecek ve her biri ulu birer çınar ağacı olacaklar… Ve onlar hep var olacaklar.”





42 Can Adına 42 Fidan Toprakla Buluştu





Anma konuşmasının ardından depremde hayatını kaybeden 42 öğrenci ve personelin fotoğraflarından oluşan gösterim, katılımcılar tarafından duygu dolu anlar yaşanarak izlendi.





Daha sonra Kongre Merkezi doğusundaki alanda, depremlerde hayatını kaybeden Çukurova Üniversiteli adına fidanlar toprakla buluşturuldu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°