Develi, Büyükşehir Belediyesine aday adayı

18.10.2012 23:13:51

Develi, Büyükşehir Belediyesine aday adayı

Adana(Ulus)--CHP Adana Milletvekili Turgay Develi Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı
12 Haziran seçimlerinde CHP’den Milletvekili seçilerek TBMM’nde Adana’yı temsil eden gazeteci kökenli Turgay Develi, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına resmen Aday Adayı olacağını açıkladı.
CHP Milletvekili Turgay Develi, Akdeniz Televizyonu’nun canlı yayınında, Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını CHP’nin ilgili birimleriyle de paylaştığını ifade etti. Adana’nın kötü yönetildiğini de ifade eden CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, kentin sorunlarını bildiğini, kente belediye başkanı olarak hizmet etmek istediğini sözlerine ekledi.
DEVELİ KİMDİR?
1962 Adana doğumlu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık-öğretim Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. 1982 yılında Adana'da yayınlanan Yeni Adana gazetesinde muhabir ve Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. 1988 yılında Sabah gazetesi yazı işlerinde görev yaptı. 1989 yılında Günaydın gazetesi Bölge Haber Müdürlüğü görevinde bulundu. 1993 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyonlarından Metro Televizyonunu kurdu ve Genel Yayın Müdürlüğünü yaptı, ardından bu televizyonu devretti. 2004 yılında Kent Televizyonu ve gazetesini kurdu. 12 Haziran 2011 seçimlerinden sonra KENT Gazetesi’ni devretti. Develi’nin KENT TV’nin sahibi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile Adana Ticaret Odası Üyesi.
Orta düzeyde Almanca bilen Develi, evli ve 2 çocuk babası.
SİYASİ GEÇMİŞİ
Turgay Develi 2007 seçimlerinde CHP’den Milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Develi, 2009 seçimlerinde CHP’den Yüreğir Belediye Başkanlığı’na aday oldu, yine seçilemedi. Develi son olarak 12 Haziran seçimlerinde 3. Sıradan CHP Adana Milletvekili adayı oldu. Halen 24. Dönem milletvekili olarak görev yapıyor.



1

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

2

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

3

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

4

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

5

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI