Dilek Sabancı’ya “Farkındalık Ödülü”

25.03.2016 22:48:38

Dilek Sabancı’ya “Farkındalık Ödülü”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) 7. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Ankara’da bir ödül töreni düzenledi. Ödül töreninde, girişimcilik ve sosyal projeler gibi farklı alanlarda sergiledikleri başarılı çalışmalarla öne çıkan kadınlara yıl dönümü anısına 'Farkındalık Plaketleri' verildi. KEFEK, bugüne kadar Türkiye’de yaptığı önemli çalışmalarla kadınlar için rol modeli oluşturması, toplumsal önyargıların yıkılmasına katkıda bulunması ve kadın alanında yaptığı çalışmalarlaSabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Dilek Sabancı’yı ödüle layık gördü. Dilek Sabancı’ya ödülünü TBMM Başkanı İsmail Kahraman takdim etti.

dilk_sabanci_farkindalikDr. Dilek Sabancı, törendeki konuşmasında “Kadınların fırsat eşitliğine sahip olması için çalışan Meclis Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, şimdikinden çok daha elverişli şartlara ihtiyaç duyan ülkemiz kadınları için son derece önemli. Kadınların eğitim hayatından başlayarak; toplumda, iş hayatında ve siyasette fırsat eşitliğine sahip olduğu ortamları sağlamanın, bizi daha sağlıklı bir toplum yapısına götüreceğine inanıyorum. Bu süreçte kamuya, sivil topluma ve bireyler olarak her birimize çok önemli görevler düşüyor.” dedi.

Sabancı Vakfı olarak kadın alanında etkin çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Dr.Dilek Sabancı “Vakıf olarak, bugüne kadar kız çocukları eğitim hayatlarını sürdürebilsin diye Türkiye’nin çeşitli illerinde 12 tane kız yurdu yaptırdık. Kadın alanında pek çok sivil toplum kuruluşunun projelerine hibe desteği verdik. 10 yıl süren, Bakanlıklar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve Birleşmiş Milletler işbirliği ile yürüttüğümüz Ortak Program ile ‘Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Geliştirilmesi’ konusunda çalıştık. Toplam 17 ilde uyguladığımız bu Ortak Programda, toplumsal cinsiyet bakış açısıyla kadınların ve kız çocuklarının insan haklarının iyileştirilmesi hedefiyle devletimiz, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok önemli adımlar attık. Diğer taraftan kız çocuklarının erken yaşta zorla evlendirilmesine yönelik çalışmalar odaklandığımız konulardan biri. Bu konudaki duyarlılığın artması hedefiyle ’Çocuktan Gelin Olmasın’ kampanyasını hayata geçirdik.” dedi.



1

VALİ KÖŞGER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

2

DEMİRÇALI’DAN 1 MAYIS MESAJI

3

"İŞÇİNİN MEYDANI TAKSİM, İŞÇİYE HAKTIR!"

4

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

5

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU