Doğa tutkunları dağa tırmandı, dondurucu suda yüzdü

27.08.2012 01:45:01

Doğa tutkunları dağa tırmandı, dondurucu suda yüzdü

Adana(Ulus)-- Everest Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (EDOSK)’nce düzenlenen doğa gezisine katılan adrenalin tutkunları muhteşem bir gün geçirdi.

Adana’dan hareket eden yaklaşık 60 kişilik doğasever, Pozantı mevkiindeki Bolkarlar-Karagöl-Çiniligöl’de hem 10 kilometrelik dağlık parkuru yürüyüşle geçti, hem de yazın en sıcak günlerinin yaşanmasına rağmen yer yer kar ve buz birikintilerinin bulunduğu alandaki dondurucu Çiniligöl’de yüzmenin ayrıcalığını yaşadı.

Yeni kurulan Everest Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü  başkanı Fahri Kurt, benzer etkinliklerle Adanalıları bölgenin doğal güzellikleriyle buluşturmaya devam edeceklerini söyleyerek, sporu doğa tutkusuyla birleştirip katılımcıları kentin stresli ortamından bir günlüğüne de olsa uzaklaştırmayı arzuladıklarını kaydetti.

EDOSK İkinci Başkanı Aydın Manaşırlı ise amaçlarının sadece gezmek ve katılımcıların adrenalin tutkularına cevap vermek olmadığını, bunlarla beraber doğa sevgisini çoğaltmayı ve doğal güzellikleri koruma bilincini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Hafta sonunu yaylada ve yüksek rakımdaki göller bölgesinde geçirmeyi tercih eden Adanalılar da yolculuk boyunca şarkılar ve türküler söyledi. 10 kilometrelik, tamamına yakını hayli dik yokuştan oluşan yürüyüş parkurunu profesyonel dağcıları aratmayan bir azimle tamamlayarak Karagöl ve Çiniligöl’e ulaşan doğaseverlerden bazıları son derece soğuk suya girip yüzme cesareti gösterdi. Çiniligöl’ü çevreleyen yamaçlarda buz ve kar bulunmasına, göl suyunun da çok soğuk olmasına aldırmayan doğaseverler, buz gibi suyun vücut dirençlerini artırdığını dile getirdi.

EDOSK’un önümüzdeki süreçte düzenleyeceği etkinlikleri dört gözle bekleyeceklerini kaydeden doğaseverler gün bittiğinde yorgun ama stresten arınmış ve mutlu bir şekilde Adana’ya döndü…



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR