Tarih: 11.08.2015 19:41

Dövize Endeksli Konutları Sordu

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, son dönemlerde dövizdeki artışla gündeme gelen konut satışlarını TBMM gündemine taşıdı.

İbrahim Özdiş, TBMM Başkanlığına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle önerge verdi. Özdiş, bankaların dövize endeksli konut kredilerinden yararlanarak konut alan vatandaşlarımızın zaman zaman yükselen döviz endeksleri karşısında mağdur olduğunu ifade ederek,”Ev sahibi olma hayalleri ile borçlanan vatandaşlarımız bırakın ev sahibi olmayı, dövize endeksli kredi ile aldıkları evlerini kaybettikleri gibi bütün mal varlıklarını da kaybederek mağduriyet yaşamaktadırlar.” dedi.

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş’in  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

“1-Ülkemizde 2003 – 2015 yılları arasında dövize endeksli konut kredisi kullanmış kaç vatandaşımız vardır? Bu kullanılan kredilerin miktarı Dolar ($) cinsinden ne kadardır?

2-Bu krediyi alıp, ekonomik dalgalanmalar sonucu ödemede zorluk çeken, icraya ve hacze düşen var mıdır? Var ise kişi sayısı nedir?

3-Bu vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla, dövize endeksli kredilerin herhangi bir ekonomik krizden etkilenmemesi için yaptığınız bir çalışma var mıdır? Var ise bu çalışmalar nedir ve hangi aşamadadır?”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —