Tarih: 27.07.2022 10:36

DSİ SULAMA KANALINDA DUBA KAPAKLARI ÇALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Adana’nın hırsızlık olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Hırsızların hedefi bu kez İmamoğlu İlçesinde DSİ’ye ait sulama kanallarının duba kapakları oldu.
Adana Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden bu konusu yapılan açıklama şöyle:
“Adana Jandarma Komutanlığı ekiplerince; İmamoğlu İlçesi Alaybeyi mahallesinde icra edilen devriye faaliyeti esnasında DSİ ait sulama kanalı yolu üzerinde park halinde bir araç görülmesi üzerine, araç çevresinde yapılan araştırma yapıldığı esnada iki şahsın yol kenarında bulunan sulama kanalı dubası üzerinde bulunan metal kapağı sökerek araca doğru taşıdıklarının tespit edilmiş ve şahıslar olay yerinde yakalanmıştır.
Adli makamlardan alınan talimat üzerine araçta yapılan aramada; araç bagaj kısmında (5) adet Metal Sulama Kanalı Kapağı ve hırsızlıkta kullanıldığı değerlendirilen çeşitli anahtarlar ve aletler ele geçirilmiştir. Yapılan araştırmada ele geçirilen sulama sistemi kapaklarının Kozan Sulama Birliğine ait sulama hattından çalındığı tespit edilmiş olup, şahıslar adli makamların talimatı ile gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır.”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —