DSİ
Manşet Haber 14.01.2024 13:39:15 0

DSİ'NİN SULAMA KANALLARINDA HUMMALI TEMİZLİK

DSİ'NİN SULAMA KANALLARINDA HUMMALI TEMİZLİK

Adana'da Devlet Su İşleri 6'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından kent içinden geçen sulama kanallarında başlatılan hummalı temizlik çalışmaları devam ediyor.

Kentin en işlek Mavi Bulvar'daki sulama kanalında sezon boyunca biriken bitkiler biçildi. Havzadaki molozlar dozerle temizlenerek belirli noktalarda toplatıldı. Kanal havzasındaki çöp yığınları DSİ’ye ait damperli kamyonlara yüklenerek kanal havzası pırıl pırıl hale getirilmeye çalışılıyor. Bu çalışmaların önümüzdeki haftaya kadar tamamlanacağı bildirildi.

DSİ'nin başlattığı temizlik çalışmaları güzergah üzerinde faaliyet gösteren işyeri sahipleri ve esnaf tarafından memnuniyetle karşılandı.

Adana’da 30 Kasım 2023 tarihinde sulama sezonunun sona ermesi sonucu kanallarda suların kesildiği temizlik faaliyetlerine ancak ocak 2024'te başlandığı vurgulandı.

Öte yandan, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinden seyretmesiyle kanaldan biriken çöp yığınlarının yüzeye çıkmasıyla çevreye pis kokuların yayıldığını ifade edildi.

Güzergâh üzerinde faaliyet gösteren esnaflar, 'Nihayet çalışmalar hızlandı. Pis kukudan kurtulacağız. Bundan böyle rahat nefes alacağız.' dediler.

Güzergah üzerinde kamu ve özel sektöre ait 13 ilköğretim, lise ve özel kolej bulunuyor. Bu eğitim kurumlarından on binlerce öğrenci ve binlerce eğitimci görev yapıyor.

Kanaldan çevreye yayılan pis kokudan en fazla eğitim kurumlarındaki öğretmen ve öğrencilerin etkilendiği ifade ediliyor.

Ayrıca Mavi Bulvar üzerinde binlerce site, apartman ve çok katlı rezidanslar yer alıyor.

Söz konusu sitelerde yüz binlerce aile ikamet ettigi bildirildi. Temizlik çalışmalarının sona ermesiyle buralarda ikamet eden ailelerin, güneşli günlerde balkanlarına çıkıp rahat nefes alacağı ifade edildi.

Haber-Fotoğraf: Düzgün COŞKUN

YAZARLAR

32.1° / 19.2°