Tarih: 22.02.2014 01:04

Dünya Rehberler Günü

Facebook Twitter Linked-in

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı İsa Akdağ, ‘’Bu yıl ki, Rehberler Günü’nü mesleki kanunumuza kavuşmanın sevinciyle kutluyoruz’’ dedi.


rehberler_adana (2)ADRO Başkanı İsa Akdağ, yönetim kurulu üyeleri ve bir grup rehber, Dünya Rehberler Gününde Atatürk Parkı’ndaki Anıta çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu. Oda Başkanı İsa Akdağ,  21 Şubat’ın ilk kez Dünya Rehberler Birliği (WFTGA) Başkanı Titina Loizides’in önderliğinde 1990 yılında kutlanmaya başlandığını belirterek, ‘’İlk yılki kutlamalar 15 ülkede gerçekleştirildi. O günden başlayarak her yıl dünyanın pek çok ülkesinde rehberler 21 Şubat’ı özellikle engelli kişiler, çocuklar, yaşlılar için gönüllü rehberlik hizmeti, konferans, panel gibi etkinlikler düzenleyerek kutluyorlar’’ dedi.


Ülkemizdeki profesyonel turist rehberlerinin 1998’den bu yana 21 Şubat’ı çeşitli etkinliklerle kutladığını anımsatan Akdağ, ’Ülkemizde bu güne kadar bir kanunu olmayan  ve sayıları 11 bini bulan Turist Rehberleri, resmi bir meslek tanımları olmadığından kendi mesleklerini denetleyemiyorlardı. Haziran 2012 tarihin de çıkan 6326 sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu ile mesleğimiz resmiyet  kazanmış oldu. Bu yılki Dünya Rehberler Günü’nü de meslek kanunumuza kavuşmanın sevinciyle kutluyoruz’’ diye konuştu.

Akdağ,  profesyonel turist rehberleri zor ve yıpratıcı koşullarına rağmen, üstün bir çabayla hizmet verdiklerini ifade ederek,  ‘’bizi, ülkemizi başarıyla temsil  etmelerinin yanı sıra ülke turizminin gelişmesine katkı koyan profesyonel turist rehberlerinin 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz’’  dedi.

 

rehberler_adana (1)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —