ELEKTRİK ÜRETEN KAPALI SEMT PAZARI
Manşet Haber 27.03.2017 19:02:03 0

ELEKTRİK ÜRETEN KAPALI SEMT PAZARI

ELEKTRİK ÜRETEN KAPALI SEMT PAZARI

Adana’da Seyhan Belediyesi tarafından Yeşiloba Mahallesi’nde enerjisini güneşten üreten kapalı semt pazarı yapılacağı açıklandı.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yeşiloba Mahallesi’nde yapılacak kapalı semt pazarının üzerinin güneş enerji panelleri ile kaplanacağını belirtti. Semt pazarın açılışını yılsonunda yapmayı planladıklarını ifade eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, enerjisini güneşten alacak olan pazarın 3-4 yıl içerisinde kendi kendini amorti edeceğini bildirdi. Karalar, “Bu sene sonuna kadar Allah nasip ederse 10. semt pazarını açacağız. Yeşiloba’da buna dâhil, hayırlı olsun. Projesini yaptırdık. Kendi enerjisini üreten ve ayda 100 bin lira değerinde enerji satan üstü güneş enerji paneli semt pazarı yapacağım. 3-4 yıl içerisinde kendi kendini amorti edecek. Her ayda yaklaşık 100 bin liralık enerji satacak. Ben bu parayı ne yapacağım yine size harcayacağım. İnşallah bu sene sonuna kadar bitireceğiz” şeklinde konuştu.
EN İYİ ENERJİ, YEŞİL ENERJİzeydan_gunes_kapali_pazar (2)
En özel ve örnek projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın güneş yönünden zengin bir il olduğu belirtirken bu enerji varken diğer zararlı enerji kaynaklarına tenezzül edilmemesi gerektiğini söyledi, Karalar, “En güzel ve örnek taziye evini bu mahalleye açıtım. Herkes bunun gibi bir taziye evi istiyor. Buradaki taziye evimizde güneş enerjisi ile yani yeşil enerji ile çalışıyor. Enerji günümüzde çok önemli bir şey ama bu güneş enerjisi varken biz termik santral, nükleer santral gibi enerji üretimlerine tenezzül etmemeliyiz” şeklinde konuştu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°