EMEKLİLER MİTİNGİ AMACINA ULAŞTI MI?
KÖŞE YAZILARI 27.05.2024 09:41:00 0

EMEKLİLER MİTİNGİ AMACINA ULAŞTI MI?

Açlık sınırı altında yaşayan Emekliler sorunlarını dile getirmek için Ankara’da buluştular. Peki, ülkede kaç milyon emekli var?

Açlık sınırı altında yaşayan Emekliler sorunlarını dile getirmek için Ankara’da buluştular. Peki, ülkede kaç milyon emekli var?

Tam, tamına 16 Milyon emekli var. Şimdi fikir yürüterek kendi sorununa eğilen yüzde on o mitingde olur diye düşünebilirsiniz!…

Pazar günü işimizi ailemizi bırakıp bende orada olmak istedim, düşündüm ki, Milyonlar orada olur. Olmadı sadece alanda 50,60 bin kişi vardı. Onlarda CHP Örgütleri tarafından Ankara’ya taşınılan parti üyeleri. Hatta gençlik kollarından üyeler bile vardı. Demek o ki, kendi sorununa sahip çıkmayan emekli kimden medet umuyor? onu sorgulamak gerek. Sabahın Beşinde yola koyulduk öyle ya, biz çığ gibi kalabalık olacak ve Hükümeti sıkıştıracaktık. Fakat öyle olmadı, sıkışan emekli oldu. Nasıl bir sıkışma? Bir defa araçlar küçük otobüs halinde Ankara’ya kadar ulaşır mı sorusu çok fazla vardı. Sonrası malum gidenler emekli, yani zaten hayatın ekonomik sıkıntılarını çektikleri için oraya gidiyorlardı. Daha önce tüm mitinglerde olan kumanya yoktu, yollarda aç bitap tansiyon sorunu yaşayan insanların mırıltıları içinde gidip gelen uzun yol. Sanırım bu ayıp ilçe Başkanların olsa gerek. 10 Belediye kazanan parti bunu düşünemedi mi? Tasarruf genelgesi çabuk ulaşmış Belediyelere. Alanlara inen emekliler yürüyüş yolunda uzun bir yaya geçidi geçirdi. Neyse ki, alanda bir çorbayı düşünen Belediye vardı. Ankara Büyükşehir belediyesi, Çankaya ve Yeni mahalle Belediyeleri Adana Belediyelerin düşünmediği Çorbayı düşünmüştü. Miting başladığında Güneşin tam tavanda olduğunda alanda olan birçok emekli tansiyon sorunu yaşarken ambulanslar devamlı mesai yaptı. Konuşma yapan birçok sendika Başkanı aslında hepsi aynı şeyi söyledi. Buda çok insanın sıkılmasına sebep oldu.

Sonrası CHP Genel Başkanı, herkesin umudu olarak mikrofona çıkığında heyecan dorukta idi. Önemli olan emekli insanların sorunu dile getirilmesi birçok emekli tarafından heyecanla karşılandı ama, bu öfke acaba emeklinin sorunun çözümü olacak mı?

Kısa süren bu oluşum toplumda her ne kadar kendi sorunlarını dile getirenlerle birlikte olmasa da tepki bakımından önemlidir. Fakat kendi sorununu bilmeyen ve bunu dile getirmeyen o mitinge katılmayan insanlara ne demeli? Evet, kısa geçen bu mitinge öne çıkan aslında “umut hep ayakta olacak”. Şimdi, bu miting amacına ulaştı mı derseniz bence kesinlikle ulaşmadı derim. Nedeni basit, 16 Milyon insanın yüzde biri bile o mitinge gelmiyorsa söylenecek kaldı geride?

En kötü konuda, dönüş yolunda 2 saat önümüzde yolcu otobüsün karıştığı ve 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kazadan dolayı yolculuğumuzun bize rahatsızlığı verdiğidir. Belki amacına ulaşmayan bir miting ama, toplanmak önemli, unutmayalım “zalimlerin” korktuğu tek şey yüksek volüm.

 


Anahtar Kelimeler: EMEKLİLER MİTİNGİ AMACINA ULAŞTI ?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

39.3° / 25°