Emeklilerden Demirçalı’ya teşekür

8.01.2013 18:05:21

Emeklilerden Demirçalı’ya teşekür

emekliler_demircaliCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ali Demirçalı Türkiye Emekliler Derneğini (TÜED) ziyaret ederek emekliler ile İntibak Yasası ve bazı belediyelerce toplanan ve daha sonra yargı kararı ile toplanması durdurulan katı atık bedelleri ile ilgili bilgiler aktardı.
TÜED Adana Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen ziyaret toplantısına çok sayıda emekli vatandaş katıldı. İlk olarak söz alan TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi İyiyürek, su parası ile birlikte gelen katı atık bedellerinin kendilerinin ısrarı ile CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı tarafından mahkemeye verildiğini ve mahkemenin kazanılarak katı atık faturalarından kurtulduklarını söyledi. Ardından İntibak yayası konusuna değinen İyiyürek, 'türkiye Emekliler Derneği Başkanlığı ve 97 şube başkan ve yöneticilerimiz ile 22 yıllık çalışma neticesinde elde edilen intibaktan yararlananlara hayırlı olsun, yararlanmayanların ise bu hakkı alabilmemeleri için çalışmalarımız sürüyor. 1982 ve 1999'un 31 Aralığına kadar  vade,1999 12. ayında müracaat edip 2000 yılının başında emekli olan arkadaşlarımıza Ocak ayı maaşında intibak artı  ilk 6 aylık TÜFE'den doğan 4.14'lük artışla yeni maaş belirlenmiş olacaktır. Yne derneğimizin çalışması ile eski maaşa intibal eklendikten sonra 1.14 ilave edildiği için 6 aylık zam neredeyse yüzde 5'e tekabül etmiştir' dedi.

CHP Milletvekili Ali Demirçalı ise bazı belediyelerin topladığı katı atık bedelini herkesin ödediğini ancak kimsenin konuyla ilgili tepki göstermediğine dikkat çekti. Kendisi ve ekibinin  haksız yere vatandaşlara dayatılan faturalara karşı çıktığını ve konuyu yargıya taşıdıklarını kaydeden Demirçalı, 'Yargıdan vatandaşların lehine sonuç çıkarak katı atık faturaları iptal edildi. Daha önce bu faturaları ödememenizi söylemiştim sizlere. Fakat yinede herkes bu faturaları ödedi. Şimdi ödediğiniz parayı yargı kararı ile geri alabilirsiniz. Ben halkım için çalışıyorum. Bu haksızlığı kim yaparsa yapsın herzama karşısında ben olacağım' dedi.



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA