Engelsiz Hastaneler Kitabını Yazdı
Manşet Haber 12.01.2014 22:37:42 0

Engelsiz Hastaneler Kitabını Yazdı

Engelsiz Hastaneler Kitabını Yazdı

Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Güneş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Kiraz ve Bağımsız Denetici Teyfik Doğan ile birlikte Adana’daki 11 Kamu Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezini kapsayan “Engelsiz Hastaneler Projesi” kapsamında bu çalışmayı kitaplaştırdı.

engelkli_hastane_igunesGüneş, “Engelsiz Hastaneler Projesi” ile Adana’da engellilerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini tespit edebilmek için Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliği ile Çalıştay düzenlendiğini anımsatarak yürütülen çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Benim Moderatörlüğünü yürüttüğüm çalıştayda her iki kurumun yöneticileri, sağlık personeli ve idari çalışanları yanında Engelli STK ve özel eğitim kurumlarının alanında uzman bir ekip ve birçok sivil toplum üyesi davet edilerek görüşleri alınmıştı. Çalıştay sonuçlarını rapor haline getirdikten sonra çalışma biraz daha genişletilerek Adana’da bulunan 11 Kamu hastanemizde ve 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezinde değişik kriterlere göre standartlara uyum konusunda mevcut durumlarının ne olduğuna dair bir çalışma yürütüldü ve eksikler tespit edildi. Tüm eksikler hassasiyetle ve gerçekçilikle belirlendi. Çalışmanın kapsamı bu eksikler doğrultusunda daha da genişletilerek çalışma grubumuz “Engelsiz Hastaneler” projesinin Stratejik önceliklerini, yapılacak faaliyetleri ve Performans Göstergelerini belirleyerek raporunu hazırlamıştır. Yapılan tüm çalışmalar sizlere “Engelsiz Hastaneler” Başlığı adı altında kitap olarak sunulmuştur. Bu kitapla sunduğumuz öneriler ve planlanan işler 2014 Yılının 1 Ocak tarihinden itibaren Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince uygulamaya konulmuş ve proje başlatılmıştır. Bundan sonraki süreçte gerek kurum kendi iç denetim mekanizması ile gerekse Kent konseyi, Sivil Toplum kuruluşları, Özel Eğitim kuruluşları, engelli vatandaşlarımız, Adana kamuoyu konunun takipçisi olmalıdır. Kendi adıma 6 aydır üzerinde çalıştığımız bu projede üzerime düşeni yapmanın huzuru içerisindeyim. Bundan sonra söz uygulamanın ve uygulamayı titizlikle izleyecek kuruluşlarındır. Umarım bu hedeflere büyük oranda erişilir ve 2015 yılına girdiğimizde Engelsiz Hastaneler tam olarak yaşama geçirilmiş olur. “
İsmail Güneş,i kitabın DVD versiyonu ya da Basılı hali için Kent Konseyi Engelliler Meclisi veya Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden temin edilebileceğini, elektronik versiyonunu http://www.ismailgunes.com/ adresinden kitabın pdf versiyonunu kamuoyu ile paylaştığını da kaydetti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°