ERGÜL HALİSÇELİK’TEN ÇUKUROVA’YA SEÇİM BİLDİRGESİ
Manşet Haber 1.01.2024 21:21:27 0

ERGÜL HALİSÇELİK’TEN ÇUKUROVA’YA SEÇİM BİLDİRGESİ

ERGÜL HALİSÇELİK’TEN ÇUKUROVA’YA SEÇİM BİLDİRGESİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek Çukurova İlçe Belediye Başkanlığına aday adayı olan Doç. Dr. Ergül Halisçelik, hedefinin her alanda marka ilçe olma hedefiyle Çukurova’yı Türkiye’nin yaşam kalitesi yüksek, en yaşanabilir ilçelerinden biri yapmayı hedeflediğini söyledi.

Ergül Halisçelik, aday adaylığı ve projeleri ile ilgili www.adanaulus.com sahibi İsmail Başkan’a açıklamalarda bulundu. Türkiye’de Genel Sekreterlikten istifa ederek Belediye Başkanlığına aday adayı olan tek kişinin kendisi olduğunu söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesinin gelirlerinin artırılmasında önemli adımlar atıldığını belirten CHP Çukurova İlçe Belediye Başlan Aday Adayı Ergül Halisçelik, Çukurova İlçesininde  Sosyo Ekonomik Gelişmişlik (SEGE) sıralamasında 2017 yılında 970 ilçe içerisinden 79’uncu sırada, 2022’de ise 973 ilçe içerisinden 76’ıncı sırada kendisine yer bulabildiğine dikkat çekti.

Çukurova İlçesinin “Seçim Bildirgesini” hazırladığını, beğenilen bu bildirgenin CHP Genel Merkezi tarafından kendisinden istediğini de ifade eden Doç. Dr. Ergül Halisçelik, projelerini açıklarken şöyle konuştu:

MARKA DEĞERİ OLAN ÇUKUROVA



“Çağdaş yerel yönetim anlayışı çerçevesinde Çukurova’da yaşayan vatandaşlarımızın ortak ihtiyaçlarını karşılamak, her yaş ve grup için daha çağdaş yaşam ortamları yaratmak, ilçemizde yaşayan her vatandaşımızın aidiyetinden gurur duyacakları, dünyada bilinen ve marka değeri olan, yaşam kalitesi en yüksek ilçeler arasında hak ettiği yeri alan bir Çukurova yaratmak vizyonu ile Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında Cumhuriyet Halk Partimizin bir ferdi olarak, Çukurova Belediye Başkanlığı için yola çıktığımı, büyük bir heyecan ve mutlulukla sizlerle paylaşmak isterim. Akademik ve bürokratik kariyerim boyunca; Başta Hazine olmak üzere, merkezi hükümet kuruluşları, üniversitelerde edindiğim ulusal ve uluslararası tecrübelerime ek olarak, 4,5 yılı aşkın bir süredir yürüttüğüm Genel Sekreterlik görevimde de yeni deneyimler kazandım. Adana'nın kalkınması için dirençli, sürdürülebilir kent yönetimi bağlamında farklı paydaşlarla işbirliği içinde çalışarak önemli projeleri hayata geçirdik. Teorik bilgi birikimimi pratik deneyimimle birleştirerek Çukurova'nın daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve gelişmiş bir ilçe olması için, kimseyle çıkar ilişkisine girmeden, her alanda adalet duygusuyla hareket edip, kimseye önyargılı olmadan, kul hakkı yemeden, vicdanımızın sesini de dinleyerek işimizi en iyi şekilde yaparak ve dostlarımızla birlikte sabırla ve fedakârca mücadele etmeye devam edeceğiz. Tecrübelerimi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır” sözünü şiar edinerek, liyakat esasına dayalı etik değerlerden uzaklaşmadan, adaletli bir şekilde hizmetlerimi doğrudan Çukurova'da yerel sürdürülebilir kalkınma esasıyla sürdürmek ve ilçemizin kalkınması için daha etkin bir rolü, Belediye Başkanı olarak da yansıtmak istiyorum. Çukurova'nın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek sürdürülebilir kalkınma için etkili projeleri, sizlerin de desteğiyle hayata geçireceğimize tüm kalbimle inanıyorum. İlçemizin zengin kültürel mirasını koruyarak, ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan dengeli bir yerelde sürdürülebilir kalkınma sürecini başlatmayı hedefliyorum. Bu yolda sizlerin desteği ve güveni benim için son derece kıymetli. Sizlerle birlikte Çukurova'yı daha yaşanabilir, daha güzel bir ilçe haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız.



Cumhuriyeti kurduğumuz gibi geleceğe de umutla bakılmasını sağlayacak özgürlük, adalet, eşitlik, dayanışma içerisinde, hemşehrilerimizin daha umutlu, mutlu ve yaşam kalitesinin, refahın yüksek olduğu güvenli bir Çukurova için; Üretken, Katılımcı, Hesap Verebilir, Saydam, Etkin ve Sosyal Belediyecilik anlayışımızı yansıtan ve Türkiye’ ye örnek olacak politikalar uygulayacağız.

TÜRKİYE’NİN EN YAŞANABİLİR İLÇELERİNDEN BİRİ YAPACAĞIZ

Çukurova İlçemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan, İlçelerin Sosyo Ekonomik Gelişmişlik (SEGE) sıralamasında 2017 yılında 970 ilçe içerisinden 79’uncu sırada, 2022’de ise 973 ilçe içerisinden 76’ıncı sırada kendisine yer bulabilmiştir. Yeni Teşvik Sistemi ile birlikte Çukurova’nın sınıflandırmada üst sıralardaki diğer ilçelere göre daha fazla yatırım teşvikinden yararlandırılması ile birlikte bu süreci ilçemizin lehine çevireceğiz. Demografi, İstihdam, Eğitim, Sağlık, Rekabetçi ve Yenilikçi Kapasite, Mali, Erişilebilirlik, Yaşam Kalitesi temalarında 8 boyutta 56 değişken ile ölçülen Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik sıralamasında Çukurova İlçemizi dönem sonunda Türkiye’deki yaşam kalitesinin en yüksek olduğu ve en yaşanabilir ilk 20 ilçe arasında yer almasını hedefliyoruz. Bu hedefi seçim bildirgemizde de yer vereceğimiz ve 2024-2028 stratejik planımızın da temelini oluşturacak aşağıda saydığımız önceliklerimiz ve projelerimizle gerçekleştireceğiz. Nasıl Bir Belediyecilik ve Belediye Yönetimi Taahhüt Ediyoruz, Belediyecilikte ve İlçemizde Önceliklerimiz, Çukurova’mızı Gelecek Yüzyıllara Taşıyacak Mega Projeler, Kentimizde Daha Yüksek Yaşam Kalitesi ve Refah Düzeyi Sağlayacak, Tematik, Sektörel ve Yöresel Projeler, Kırsal Gelişim ve Hizmet Sunumuna İlişkin Faaliyet ve Projeler, Çevre Koruma ve Geliştirmeye İlişkin Faaliyet ve Projeler, Sosyal Destek ve Hizmetlere İlişkin Faaliyet ve Projeler, Sosyal, Kültürel ve Sportif Amaçlı Faaliyet ve Projeler, Çukurova’mız İçin Nasıl Bir Gelecek: Yaşam Kalitesinin ve Refahın Yüksek Olduğu Daha Umutlu, Mutlu ve Güvenli Büyük Çukurova Vizyonu.

ÇUKUROVA’YA KREDİ NOTU ALACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Ergül Halisçelik “Çukurova İlçesi 2024 Yerel Seçim Bildirgesi 13” hazırladıklarını,  Çukurova Belediyesi tarihinde İlk defa Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Kredi Notunu (Ratıng) alacaklarını da dile getirerek bu konuda şunları söyledi:

“Çukurova Belediyesinde; Gider Azaltıcı, Gelir Arttırıcı ve Gelir Yaratıcı Faaliyetler ile öncelikle Bütçe Disiplini ve Verimlilik Artışını sağlayacağız. Bunların da temelinde verimlik artışı olacak. Yani aynı parayla daha çok iş yapmak ya da aynı işi daha ucuza yapmak. Ayrıca yapılan her harcama ve yatırım kaleminde; bütçe kısıdı çerçevesinde fayda-maliyet analizi yapılarak projelerimizde stratejik önceliklendirmeler yapacağız. Yapılan bu faaliyetlerin ve mali disiplinin sürdürülebilirliğini sağlamak için de Belediyemizin Kurumsal Kapasitenin Artırılması ve İyi Yönetişim ilkelerinin benimsenmesi için gerekli önlemleri alacağız. Böylece Belediyemizin Kurumsal kapasitenin de yükseltilmesi sonucunda oluşturduğumuz mali disiplinin ve her türlü fiziki, beşeri ve mali kaynakların ekonomik, etkin ve verimli kullanımının her aşamada ve süreçte sürdürülebilirliği de sağlanmış olacaktır. Bunların sonucunda da belediye tarihinde ilk defa kapsamlı bir danışmanlık hizmeti ile Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşundan ilk kredi notumuzu alarak yapılan mali disiplinin uluslararası standartlara uygunluğu ve tescili de sağlanmış olacaktır. Böylece Çukurova Belediyesinin; makroekonomik gelişmelere göre periyodik olarak gözden geçirilen derecelendirme notlarıyla Ulusal ve Uluslararası Proje finansmanı için daha uygun koşullarda (daha uzun vade, daha düşük faiz ve daha uzun geri ödememe süresi) krediye erişimi sağlaması beklenmektedir. Kredi görüşmelerinin ön şartı olan alınması hedeflenen bu kredi notuyla birlikte AB, EBRD, UNDP ve Dünya Bankası gibi uluslararası fon sağlayıcı kuruluşlar ve yerel fon sağlayıcılarla proje finansmanı için görüşmelerin yapılması hedeflenmektedir.

MAHALLELERİN KARŞILAŞTIRMALI ÜSTÜNLÜKLERİNİ ÖNE ÇIKARACAĞIZ

Çukurova kalkınma kuşağı içinde, ilçemizin 27 mahallesinin kümelenmiş, bütünleştirilmiş ve her birinin kendi karşılaştırmalı üstünlüklerini öne çıkaracağız. İlçemizin farklı mahallelerindeki potansiyeli ve farklı kalkınma boyutlarını harekete geçirerek; birlikte kalkınmayı sağlayacak, ilçemizde katma değer yaratılmasına, mahalleler arasındaki farklılıkların azaltılmasını, ticaret hacminin artırılmasını ve istihdam artışını sağlayacağız. Kalkınma Kuşakları ile Çukurova’mızın dengeli, kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmasına öncülük edecektir.

ÇUKUROVA’NIN YEREL SEÇİM BİLDİRGESİ Nİ HAZIRLADI

14 İlçemizdeki 27 mahallenin sosyal, kültürel ve ekonomik çeşitliliğini, gelişim ve dönüşümün temel birleştirici gücü olarak değerlendireceğiz. Bu kapsamda ilçemizde bulunan mahallelerimizde Biz Çukurova Belediyesi olarak; kalkınma kuşaklarının oluşturulmasına, ilçemizdeki her mahallenin, özellikle kırsalımızın önce ilçe, sonra Adana ve Türkiye ekonomisine, ardından da dünya ekonomisine eklemlenmesini sağlayacak, katma değeri yüksek ve istihdam yaratan projelere destek vereceğiz. Bu çerçevede hedeflerimizi gerçekleştirmek için gerek merkezi hükümetimiz gerek özel sektörümüz, Çukurova Kalkınma Ajansı, STK’larımız, üniversitelerimizle işbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Yerelde Tam Katılımcı, Sürdürülebilir Kalkınma, ihtiyaçların yerinde belirlenip önceliklendirildiği ve nihai karar vericilere ulaştırıldığı yerel yönetim, özel sektör ve üniversitelerle işbirliği içinde projeler geliştirmek için İlçemizde her mahalleye “Mahalle Kalkınma Kurulu” kuracağız. Mahalle Kalkınma Kurulları ile yukarıdan aşağıya örgütlenme ve kalkınma yerine, bölgesel farklılıkların gözetilerek aşağıdan yukarıya ihtiyaçların ve önceliklerin belirlendiği, halkın süreci sahiplenerek örgütlenmesi, kısaca Halkın Doğrudan Yönetime katılmasında yerelden genele gidebilmek önemli amaçlarımızdan olacaktır. Mahalle Kalkınma Kurulu anlayışımız, mahalleden, ilçeye, şehre, bölgeye ve ülkeye doğru, diğer bir deyişle yerel yönetimden merkezi yönetime doğru bir örgütlenmeyi ve kalkınma modelini öngörecektir. BİZ Çukurova’mızı bütün yönleriyle dünyaya örnek olan lider bir İlçe olarak hayal ediyoruz. BİZ Çukurova’mızın sadece ülkemizin değil, dünyanın geleceği ile ilgili önemli kararların alındığı bir dünya ilçesi, ekonomik, sosyal, kültürel ve sanatsal bir merkez olarak hayal ediyoruz. BİZ bunları yaparken, Sürdürülebilir Belediyecilik anlayışımız çerçevesinde; kaynak tahsisinde kuşaklararası ahlaki sorumluluk içerisinde hareket edecek, günümüz kuşağının ihtiyacını giderirken gelecek kuşakların kaynaklarını, haklarını heba etmeden, gelecek kuşakların daha iyi koşularda yaşamasını sağlayacak stratejik tedbirler de alacak, sadece insan merkezli değil, insan ve tüm diğer canlılarla birlikte doğayı bir bütün olarak gören bakış aşısını esas alacağız. BİZ Çukurova’mızı hemşehrilerimiz arasında ayrımcılık yapılmadığı, sosyal ve kültürel olarak farklılıklarını zenginliğe dönüştürmüş, hangi ırk, dil, inançtan olursa olsun bir arada özgürce, hoşgörü içinde yaşadığımız bir huzur ve mutluluk merkezi olarak hayal ediyoruz.

Çukurova’da yaşayan tüm hemşehrilerimizin Çukurovalı bilinciyle birbirleri ile bütünleştiği, ülkemizdeki kutuplaşmalar sonucunda giderek zayıflamakta olan bağlarının yeniden tesis edildiği, Çukurova ilçe kültürünün ve ortak değerlerin ön plana çıkarıldığı, sosyal bütünlüğün sağlandığı, kesimler arasındaki başta gelir olmak üzere her türlü adaletsizliğin azaltıldığı, ilçeye bağlılık ve kent aidiyet duygusunun artırılarak gururla biz ‘ÇUKUROVALIYIK’ diyen bir ilçe hayal ediyoruz. BİZ Çukurova’da enerji, ulaşım, lojistik, sağlık ve turizm alanlarındaki büyük ölçekli altyapı yatırımlarının tamamlanarak ilçemizin yeniden şahlandığı, uluslararası çekim merkezi ve üretim üssü haline geldiği, bölge içi gelişmişlik farklarının azaltıldığı, ilçemizdeki sosyal uyum sorunlarının çözülerek beşeri sermayesinin geliştirilerek sürdürülebilir kalkınmasının sağlandığı, ilçenin her alanında yaşam kalitesinin yükseltildiği, stratejik konumunun ve zengin kaynaklarının değere dönüştürüldüğü projeci bir ilçe hayal ediyoruz. BİZ Çukurova’yı ekonomi, ticaret, sanayi, tarım, finans, sanat, kültür, turizm ve sportif açıdan zengin bir merkez ve her alanda Türkiye'nin önde gelen ilçelerinden birisi haline getirip, bu zenginlikten tüm hemşehrilerimizin adil bir şekilde faydalanmasın, ilçemizin gerek yerli gerekse yabancı firmalar için yatırımda, üretimde, ticarette tekrar cazibe merkezi haline geldiği, sosyo-ekonomik ve mekânsal olarak bütünleşmiş, rekabet gücü ve refah düzeyi yüksek ve hep birlikte kalkınmış bir Çukurova hayal ediyoruz. BİZ Çukurova’da bugünün bütçesiyle yarınları da inşa ettiğimizi göz ardı etmeyerek, sürdürülebilir belediyecilik anlayışıyla hem ekolojik hem ekonomik hem de sosyal açılardan vatandaşlarımızın refahını sağlayabilecek, onuruna uygun yaşayışın, sürdürülebilir toplumsal, katılımcı, sosyal, üretken, hesap verebilir, saydam ve etkin belediyecilik anlayışı çerçevesinde Çukurova’mızı ortak akılla yöneterek vatandaşımızın huzurunda olmayı, doğaya ve çevreye saygılı, kent kimliğine ve mirasına sahip çıkan, halkın temel ihtiyaçlarını gözeten bir yerel yönetim anlayışı ile hareket ederek İlçe Bazlı Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması ile sadece Türkiye’de çok yüksek insani gelişme performansı gösteren ilçelerin başında olmayı değil aynı zamanda dünyanın da yaşam kalitesi en yüksek ilçeleri arasında olmayı da hayal ediyoruz. BİZ Çukurova’da iktisadi büyümeye katkı sağlarken aynı zamanda yaratılan değerlerin daha adil dağılımını da sağlanması için gerekli önlemleri alacak ve uygun ekonomik ve sosyal politikaları uygulayacağız. Bu çerçevede; ilçemizdeki toplumsal sorunları çözen, kimsenin yaşam kalitesini düşürmeden hemşehrilerimizin refah ve mutluluğunu artıran, herkesin ilçemizde yaratılan katma değerden hakkını aldığı ilçemizin her bölgesinde kalkınmanın her boyutunda yüksek seviyelere ulaşmayı hayal ediyoruz. BİZ Çukurova’da tüm kaynaklarımızı ilçemizin öncelikleri ve uzun vadeli stratejilerine uygun şekilde ekonomik, verimli ve etkin bir şekilde kullanarak hemşehrilerimize daha nitelikli, etkin ve verimli hizmet sunmayı, belediye hizmetlerinde teknoloji kullanımını, Ebelediyecilik hizmetlerimizi yaygınlaştırarak zaman, enerji ve insan kaynakları gibi alanlarda tasarruf sağlayarak, maliyetleri azaltmayı, hizmet sunumunu hızlandırmayı, hizmete erişimin daha kaliteli ve etkin olduğu bir ilçe hayal ediyoruz. BİZ her türlü ayrımcılığın, adam kayırmacılığın olmadığı, sadakat, grupsal aidiyetler ve ilişkileriyle değil, emek, tecrübe, liyakat, yetenek ve becerileriyle belediyemizde görev alan personelimizin öne çıktığı, etkinlik kaybının olmadığı, işi ve yetkiyi hak eden, liyakatli ehline verip, belediyecilik hizmetlerimizin güzel ve kaliteli, ucuz ve ekonomik, hızlı, verimli ve etkin olduğu ve verdiğimiz hizmetlerden tüm hemşehrilerimizin mutlu olduğu bir Çukurova hayal ediyoruz.

Dürüst Ve Liyakatli Adımlarla Dünyaya Açılan Çukurova’ yı Türkiye’nin yaşam kalitesi yüksek, en yaşanabilir ilçelerinden biri yapma hedefimiz var. Bu hedefimizi ilke ve değerlerimize sahip çıkarak, sosyal, katılımcı, üretken, hesap verebilir, saydam ve etkin belediyecilik anlayışımız çerçevesinde Çukurova’mızı tüm hemşehrilerimizle birlikte ortak akılla yöneterek gerçekleştireceğiz. “

 

DOÇ. DR. ERGÜL HALİSÇELİK KİMDİR?

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri

  • Hazine Başkontrolörü, Hazine ve Maliye Bakanlığı(T.C Denetim Otoritesi)

  • Çukurova & Hacettepe & Başkent & TED Üniversitesi’nde Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi

  • Mülkiye İkt. ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Bşk. Yrd.

  • Carnegie Mellon University Heinz College’de Misafir Eğitmen

  • TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Merkezi Kıdemli Araştırmacı

  • Carnegie Mellon Üniv. Mezunları Derneği Kurucu Bşk.

  • Adana Güçbirliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi (Başkan Yrd.)


1973 Adana doğumludur. Adana Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu ve Karşıyaka (Atatürk) Lisesini bitirdi.  1996 yılında Çukurova Üniversitesi İİBF İktisat (İngilizce) Bölümünden birincilikle mezun oldu. Mezuniyeti sonrasında aynı üniversitede Ekonomi Yüksek Lisansı eğitimine devam ederken Ekonomi Politikası Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev aldı.  Adana’nın çeşitli spor kulüplerinde lisanslı olarak futbol oynadı, farklı kategorilerde gol kralı oldu  ve takım kaptanlıkları yaptı.

1997 yılında açılan Stajyer Hazine Kontrolörlüğü sınavını kazanarak göreve başladığı Hazine Kontrolörleri Kurulu’nda, müşterek kararname ile, 2001 yılında Hazine Kontrolörü 2008 yılında ise Hazine Başkontrolörü olarak atandı.

www.ergulhaliscelik.com.tr

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32° / 18.5°