“EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE SEYHAN BELEDİYESİNİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
SİYASET 1.03.2024 20:01:00 0

“EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE SEYHAN BELEDİYESİNİ HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) son anda Adana’da aday çıkarma kararı aldı. Adana Büyükşehir, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan ve Karataş’ta eşbaşkan adayı çıkaran DEM Adana’nın Seyhan ilçesinde seçim büroların

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) son anda Adana’da aday çıkarma kararı aldı. Adana Büyükşehir, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Ceyhan ve Karataş’ta eşbaşkan adayı çıkaran DEM Adana’nın Seyhan ilçesinde seçim bürolarını da açmaya başladı. 

Seyhan Belediyesi Eşbaşkan adayları Mehmet Karakış ile Sever Uzun, neden aday olduklarını, hedeflerini ilk kez sitemize açıkladı. Karakış ve Uzun, “Biz Seyhan’ı kazanmak için yola çıktık” diye söze başladı. İttifakın öncelikleri olduğunu, ancak bunun sağlanamadığını dile getiren DEM Parti Seyhan Belediye Eşbaşkan adayları Karakış ve Uzun, “Parti olarak müzakere ve ittifak öncelediğimizdir. Kentin farklı dinamikleriyle bir araya gelip ortak bir yönetim aklı oluşturmak gibi bir yaklaşıma sahibiz. Ancak dar klik siyaseti ve kişisel hesaplar bu aklın oluşmasına engel oldu. Adana halklarının kazanımlarını düşünmeyenlerin kaybedecek olması bizim sorumluluğumuzda değildir” şeklindeki ifadeleri ile önceden gerçekleştirilen ancak son anda vazgeçilen görüşmelerle ilgili de görüşlerini dile getirdiler.

 

DEM Seyhan Belediye Eş Başkan adaylarına sorularım ve yanıtları şöyle:

Soru: Seyhan ile ilgili düşünceleriniz belerdir: Sizlere göre Seyhan’ın en büyük sorunları nelerdir? Çözüm önerileriniz nelerdir?

Yanıt: Seyhan nefes alamaz durumundadır. Acil yerinde kentsel dönüşüme ihtiyaç vardır. Çarpık kentleşme ve alt yapı en temel sorundur. Güney mahalleleri kaderine terk edilmiş ve depreme karşı dirençsizdir. Sosyal donatılar yetersiz, yaşam kalitesi çok düşüktür. Gençlerin önemli bir kısmı madde bağımlısıdır. İşsiz ve sosyo-kültürel aktivitelerden uzaktır.”

Yerinden kentsel dönüşümü sağlayarak, vatandaşlarımızı rant şirketlerine mecbur bırakmayarak, depreme dayanıklı sosyal konut projeleri inşa edeceğiz. Seyhan’da kişi başına düşen yeşil alan metrekare miktarını artıracağız. Mevcut yeşil alanların daha işlevsel ve estetik görünümlü olmasını sağlayacağız. Bu projeyle Seyhan’a nefes aldıracağız. Madde madde bağımlılığına karşı mücadele merkezleri kuracağız. Bu gençlerin sağlık, eğitim, istihdam sorunlarını çözeceğiz.”

Soru: Nasıl bir belediyecilik düşünüyorsunuz? Seyhan’da yaşayanlara mesajlarınız nelerdir?

Yanıt: Toplumcu, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yaklaşımla, eş başkanlık sistemi ile Seyhan Belediyesini hep birlikte yöneteceğiz. Mahalle ve kent meclisleri ile DKÖ’lerin görüş ve önerileri ileyerel sorunları hep birlikte tespit edeceğiz ve ortak çözümler geliştireceğiz. Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ile yetkilendirilmiş belediyecilik için mücadele edeceğiz.

BİR METRE ASFALT DÖKÜLDÜĞÜNDE 2 METRE PANKART YAPTIRAN OLMAYACAĞIZ

Soru:  Seyhan, siyaset ve belediyecilik konusunda eklemek istediğiniz konular.

Yanıt: Parti olarak müzakere ve ittifak öncelediğimizdir. Kentin farklı dinamikleriyle bir araya gelip ortak bir yönetim aklı oluşturmak gibi bir yaklaşıma sahibiz. Ancak dar klik siyaseti ve kişisel hesaplar bu aklın oluşmasına engel oldu. Adana halklarının kazanımlarını düşünmeyenlerin kaybedecek olması bizim sorumluluğumuzda değildir. Biz Seyhan’ı kazanmak için yola çıktık.

İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan herkes belediyemizin hizmetlerinden en adil bir şekilde faydalanacak ve hizmet görecektir. Seyhan’ın bütçesi ilçenin bir bütününe hizmet olarak gidecektir. Bir metre asfalt döktüğünü iki metre pankart yaptırarak duyuran eş başkanlar olmayacağız. Halkın bütçesini ziyan etmeyeceğiz.

Tüm Seyhanlıların oylarına talibiz. Dem Parti ile Seyhan bir başka güzel olacak. Seyhan bizim değil, hepimizin.”

DEM PARTİ SEYHAN BELEDİYE EŞ BAŞKAN ADAYLARINI TANIYALIM

MEHMET KARAKIŞ: Seyhan sokaklarında doğup büyümüş, her karış toprağını bilen ve havasını solumuş biriyim. Anadolu Üniversitesi Sosyoloji, Medya ve İletişim mezunuyum. Evli ve üç çocuk babasıyım. Gençlik yıllarımdan bu yana siyasette aktif yer almaktayım. Mezopotamya Kültür Merkezlerinde tiyatro, folklor, çocuk eğitimleri faaliyetlerinde bulundum. Özel radyolarda sanat ve edebiyat programları sundum. Tiyatro yazıp oyunculuk ve yönetmenlik yaptım. Siyaset felsefesi üzerine eğitimler verdim. Viranşehir, Suruç ve Akdeniz Belediyelerinde kültür müdürlüklerinde görev aldım. Kayyum tarafından işten çıkarıldıktan sonra kültür ve sanat çalışmalarıma ara vermek zorunda kaldım. 2 dönem HDP Adana il Eş başkanlığı görevini yürüttüm. 2023 Genel Seçimlerinde milletvekili adayı oldum. 2024 yerel Seçimlerinde Seyhan Belediyesi Eş Başkan Adayıyım.

SEVER UZUN: Adıyaman Bulmalıyım. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun yıllar HDP bünyesinde çalışmalar yürüttüm.

Şu an DEM Parti’de aktif siyaset yapmaktayım. Daha çok kadın hakları mücadelesinde aktif görev almaktayım. 2018 Genel Seçimlerinde HDP adana milletvekili adayı oldum. 2019 yılında HDP Elazığ Karakoçan ilçe Belediyesi eş Başkan adayı oldum. 2024 yerel seçimlerinde ise DEM Parti Seyhan

Belediyesi eş Başkan adayı oldum.

İsmail BAŞKAN/www.adanaulus.com

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°