Tarih: 31.03.2016 11:14

Eşitlik, adalet ve barış çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Aşkın Hünkârı Hacı Bektaş Veli/Şahdiz ve Kalplerin Işığı Börklüce Mustafa adlı eserlerin sahibi avukat Kemal Derin, 16-17 Nisan’daki ‘İriş Dede Sultan İriş’ etkinliklerine Adanalıları davet etti

kemal_derin_Günaydın Adana Gazetesi’nden Mustafa Özke’nin haberine göre, İsa Peygamber gibi çarmıha gerilen ve bir devenin sırtına bindirilerek Selçuk’ta teşhir edilen Börklüce Mustafa için avukat Kemal Derin önderliğinde Adana’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Anadolu devriminin Dede Sultanı, kalplerin ışığı Börklüce Mustafa’nın çarmıha gerilişinin 600. yılı dolayısıyla usta yazar Haldun Açıksözlü’nün yönettiği ve Kemal Derin’in yazdığı ‘İriş Dede Sultan İriş’ adlı tiyatro oyunu Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde halkla buluşacak.

16-17 NİSAN’DA

Börklüce Mustafa’nın yaşadığı bölgeleri adım adım gezerek hazırladığı kitapla tarihi bir çalışmaya imza atan avukat Kemal Derin, Börklüce Mustafa’nın İzmir’de düzenlenecek uluslararası sempozyumun yanı sıra Türkiye’nin çeşitli kentlerinde de anılacağını duyurdu. 16–17 Nisan tarihleri arasında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ‘İriş Dede Sultan İriş’ adlı tiyatro olmak üzere önemli etkinlikler gerçekleştireceklerini söyleyen Derin, Börklüce Mustafa’nın eşitlik, adalet ve barış çağrısını Adana’dan tüm dünyaya haykıracaklarını vurguladı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —