Tarih: 11.04.2013 15:16

Esma Sakin’den sergi

Facebook Twitter Linked-in

Adanalı tezhip ve minyatür sanatçısı Esma Sakin Bursa’da sürdürdüğü sanat yaşamıyla oluşturduğu eserlerini Adana’da açtığı ilk kişisel sergisiyle taçlandırdı. Esma Sakin, tezhip ve minyatür sanatının kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu söyledi.

sema_avcisergisiAdana’nın tarihi konaklarından Otel Bosnalı fuayesinde açılan sergide Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök,  Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü,  İşadamları Şaban Baş, Halil Avcı ile çok sayıda sanatsever davetli hazır bulundu. Serginin açılış kurdelasınıSürenkök, Sözlü, Baş, Avcı ile birlikte yapan Esma Sakin, ”Bu sergiyi Adana’da açmamın nedenlerinden biri de tezhip ve minyatür sanatçıları için sinerji yaratmaktı. ”dedi.

İşadamı Halil Avcı’nın kardeşi olan tezhip ve minyatür sanatçısı Esma Sakin,  birinci kişisel sergisini toplam 5 yıllık bir çalışma süreci sonunda hazırladığını belirtti.” Bursa’dan Adana’ya Sanat Yolculuğu” adlı sergisinin Otel Bosnalı’da bir hafta süreyle açık kalacağını, tezhip ve minyatür sanatseverleri sergiye beklediğini kaydetti.

“SERGİLER DEVAM EDECEK”

Sakin,” Bu sanata Üniversite yıllarından itibaren desen çizimine olan ilgi ve yeteneğiyle hobi olarak başladım. Sanat çalışmalarıma Bursa’da Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara katılarak tezhip, yağlıboya ve minyatür dallarında sürdürdüm. Çalışmalarım kurs merkezlerinde açılan karma sergilerde yer aldı. Ayrıca 2012 yılında İngiltere’nin Manchester şehrinde yapılan Türkiye festivali sergisinde ve Fransa’nın Romorantin kentinde yapılan fuarda yer aldı. Bu etkinlikler sanata bağlılığımı artırdı. ”diye konuştu.

Bu sanatın Bursa’da oldukça yaygın olduğuna değinen sanatçı Esma Sakin,  sergisini Eylül ayı içinde Bursa’da da açmayı planladığını sözlerine ekledi. Sergiye katılanlar eserleri bir bir dikkatle inceleyerek sanatçı Esma Sakin’i kutladı.

 

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —