ETÜT MERKEZLERİ NEDEN KAPATILIYOR?

8.03.2017 08:42:44

ETÜT MERKEZLERİ NEDEN KAPATILIYOR?

ADANA-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, ‘Öğrenci Etüt Merkezleri’nin kaldırılarak yerine ‘Sosyal Etkinlik Merkezi’ adı altında yeni bir uygulamaya geçilmesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “Aradaki fark nedir?” diyerek sordu.
TBMM’ye Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Milletvekili İbrahim Özdiş, Öğrenci Etüt Merkezleri’nin kapatılma gerekçesinin halka anlatılması gerektiğini söyledi. Etüt Merkezleri’nin kapatılmasıyla birlikte çok sayıda çalışanın mağdur duruma düşeceğini ifade eden Özdiş’in Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan yazılı yanıtlamasını istediği sorular şöyle:
1-Öğrenci etüt merkezlerini kapatma kararı alınmasının gerekçeleri nelerdir?
2-Türkiye genelinde ilköğretim ve ortaöğretim olmak üzere toplam kaç adet etüt merkezi bulunmaktadır? Buralarda toplam çalışan sayısı nedir?
3-Öğrenci Etüt Merkezleri ile Sosyal Etkinlik Merkezleri arasında ne gibi farklar olacaktır? Söz konusu merkezleri açma prosedürleri arasındaki farklar nelerdir?
4-Öğrenci Etüt Merkezinden Sosyal Etkinlik Merkezine dönüşüm kapsamında ne gibi şartlar istenmektedir?
5-Dönüşümü sağlayamayıp, kapanacak etüt merkezlerinde çalışanların durumu ne olacaktır? İşsiz kalacak olan bunca kişinin geçimini nasıl sağlamasını düşünüyorsunuz?
ADANAULUS.COM



1

ENERJİSA’DAN KARATAŞ’TA SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKÇILIĞA TAM DESTEK

2

M1 ADANA AVM’DEKİ “İYİLİK” TEMALI KERMES ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

3

DİKKAT! FAZLA D VİTAMİNİ ZEHİRLEYEBİLİR!

4

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ”

5

APARTMANDA İKLİMLENDİRME SİSTEMİY ÜRETMİŞLER!